Almanya

Asıl adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan Almanya, ABD’den sonra dünyanın en çok tercih edilen ikinci göç destinasyonudur. Uzun ve köklü tarihiyle farklı krallıklar olarak Batı Avrupa’da varlığını sürdüren Almanya 1871 yılında ulusal birliğini sağlamıştır. Özellikle müzik ve felsefe alanında Avrupa kültürüne büyük katkılar sağlayan Almanya, 70’li yıllar boyunca yürüttüğü misafir işçi uygulamasıyla Almanlardan sonra en önemli bileşeni Türkler olarak ön plana çıkmaktadır.

16 Federal eyaletten oluşan Almanya’nın en büyük şehri ve başkenti Berlin’dir. Toprakları Batı ve Orta Avrupa’ya yayılan Almanya kuzeyinde Danimarka, doğusunda Polonya ve Çekya, güneydoğusunda Avusturya, güneybatısında İsviçre, batısında Fransa, Lüksemburg ve Belçika, kuzeybatısında ise Hollanda ile komşuluk etmektedir. Resmi dilin Almanca olduğu ülkede İngilizce, Rusça ve Fransızca yabancı dil olarak oldukça yaygındır.

Kişi başı gayrisafi yurt içi hasılası itibariyle dünyanın dördüncü büyük ekonomisi olan Almanya, dünyanın üçüncü en büyük ithalat ve ihracatçısıdır. Yüksek yaşam standartlarıyla en gelişmiş ülkeler arasında yer alan Almanya’da yüksek teknolojili sanayi, sosyal güvenlik ve ulusal sağlık sistemi vardır. Çevre korumaya, düzene, özel hayatın mahremiyetine ve dakikliğe çok önem vere Almanlar mükemmeliyetçi toplum yapısıyla dikkat çekerler. Film, müzik, sanat ve dini günlerin kutlandığı 10 binden fazla festivale ev sahipliği yapan Almanya sektörel fuarlarıyla da ön plan çıkmaktadır.

Dünyanın en prestijli ve en ekonomik birçok üniversitesi Almanya’dadır. Almanya’da üniversitelerin çoğu ücretsizdir. Hem ekonomik koşullarda uluslararası saygın bir eğitim alma şansınız olurken, hem de Avrupa birliği ülkeleri arasında en fazla üniversiteye ve bölüme sahip olan ülkede eğitiminizi ayrıcalıklı hale getirmiş olursunuz. Unutmayınız, Almanya bilim, teknoloji ve ticaret alanında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden birisidir.

Aile Ziyareti Vizesi

Schengen vize kategorisinde yer alan Almanya aile ziyareti vizesi Almanya’ya yapılacak olan 90 günden kısa süreli seyahatler için gerekli olmaktadır.  Başvuru sahiplerinin temin etmeleri gereken davetiyelerine vize başvuru dosyalarını ekleyerek başvuru işlemlerini başlatabilirler.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Gerekli Evraklar

Almanya Aile Ziyareti vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?

Almanya aile ziyaret vize başvuruları konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurumlar ve İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuruda bulunacak kişiler seyahat amaçlarına uygun olan evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayarak vize başvurusunda bulunabilir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Ücreti

Seyahat amaçlarına ve mesleki durumlarına uygun olarak hazırlanması gereken aile ziyareti başvuru dosyasının yanında kategoriye göre belirlenmiş olan ve konsolosluk vize harcı ile vize merkezinin hizmet bedelinden oluşan vize başvuru ücretinin de ödenmesi gerekmektedir.

Almanya’ya aile ve arkadaş ziyareti sebebiyle seyahat edecek kişilerin vize başvurusu için ödemesi gereken ortalama bedeller şu şekildedir;

  • Ticari vize konsolosluk harcı 80 Euro’dur. Ancak 0-12 yaş arası olup başvuru yapanlar bu ücretten muaftır.
  • 6 yaş üzeri olanlar için vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli için 567 Türk Lirasıdır.
  • Türkiye’de oturum izni olan 6-12 yaş arasındaki çocuklar için konsolosluk harç bedeli 35 Euro,
  • Form doldurma hizmeti 73TL,
  • Kargo hizmeti 105 TL,

Bu ücretler dönemin şartlarına ve Konsolosluk insiyatifine göre değişebilmektedir.

Almanya Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi Sonuçlanma Süresi

Almanya ziyaret vize başvuruları Almanya Konsoloslukları tarafından değerlendirilerek sonuca bağlanır. Vize başvurusu için ilk başvurunun gerçekleştirildiği aracı kurumların başvuru dosyalarını değerlendirme yetkisi yoktur.
Başvuruda aracılık eden kurumların değerlendirme yetkisinin olmadığı bu süreçte Almanya kısa süreli Schengen vize kategorisine giren ziyaret vize başvuruları yaklaşık 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi İçin Sık Sorulan Sorular

1) Adana’da ikamet ediyorum. Almanya ziyaret vizesi başvuru işlemlerimi hangi konsolosluk üzerinden tamamlamalıyım?
Kısa süreli Schengen vize başvuruları direkt konsolosluk birimleri tarafından kabul edilmediğinden dolayı Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Ayrıca başvuru sahipleri bölge kısıtlaması olmadan ikametlerine en yakın Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Trabzon ve Antalya’da bulunan vize merkezlerinden başvurularını yapabilirler.

2) Almanya ziyaret vizesi için gönderilen davetiyede ismim yanlış yazılmış. Bu durum başvuru işlemleri için sorun oluşturur mu?
Almanya ziyaret vize başvuruları için gerekli olan ve büyük önem arz eden davetiye üzerinde davet eden ve edilen kişilerin kişisel ve adres bilgileri eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Konsolosluk tarafından istenen formatta hazırlanmayan ve eksik bilgi içeren davetiye nedeniyle başvuru kabul edilmeyebilir. Dolayısıyla davet eden kişinin kişisel ve adres bilgileri ile davet edilen kişinin isim-soy isim ve adres bilgileri ile pasaport numaraları doğru bir şekilde yazılması gerektiği gibi konsolosluk biriminin istediği formatta hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru reddedilebilir.

3) Almanya ziyaret vizesi başvuruları için gönderilen belediye onaylı davetiyede birden fazla isim yazılabilir mi?
Başvuru sahibinin Almanya’dan temin ettiği davetiyede birden fazla başvuru sahibinin ismi yazılabilir. Ancak tüm başvuru sahiplerinin isimleri ve adres bilgileri eksiksiz bir şekilde davetiyede bulunmalıdır.

4) Almanya ziyaret vizesi başvuruları için ekspress (hızlı) hizmet var mıdır?
Bazı AB ülkelerinde bulunmasına rağmen Almanya aile/arkadaş ziyaret vize başvurularında hızlandırılmış başvuru hizmeti bulunmamaktadır. Bundan dolayı yapılacak olan vize başvuruları seyahatten 3 ay öncesi ile seyahate en geç 15 gün kala yapılabilir. Seyahat tarihine 15 günden az kalmış olması durumunda vize işlemlerinin yetişmemesi durumuyla karşılaşılabilir.

5) Türk vatandaşıyım ve Bordo pasaporta sahibim. Ancak Türkiye’den başka bir ülkede oturma iznim var ve orada yaşıyorum. Almanya ziyaret vizesi başvurumu nereden tamamlamalıyım?
Almanya ziyaret vize başvurusu için oturma izni olan ülkeden başvuru işlemleri tamamlanmalıdır.

6) Almanya aile/arkadaş ziyaret vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edilebilir?
Schengen bölgesinde yer alan Almanya’dan alınan ziyaret vizesi de kısa süreli Schengen vizesi kategorine girer. Bundan dolayı Almanya Schengen vizesi ile de çok girişli (multi) olmak koşuluyla diğer Schengen ülkelerine de giriş yapılabilmektedir. Bu kapsamda giriş yapılabilecek diğer ülkeler; Hollanda, Fransa, Belçika, Danimarka, Avusturya, Çekya, Estonya, Macaristan, İzlanda,Finlandiya, İtalya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Lüksemburg, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn’dır.

7) Almanya aile ziyareti vizesi ile ilk olarak Almanya’ya mı giriş yapılması gerekir?
Başvuru sahipleri Almanya’dan almış oldukları çok girişli ziyaret vizesi ile diğer Schengen bölge ülkelerine de giriş yapma hakkı bulunmasına rağmen başvuruda bulundukları ülkeden giriş yapmaları gerekmektedir. Aksi halde cezai durumla karşılaşabilecekleri gibi sonraki seyahatlerinde de vize almakta sorun yaşayabilirler. Bunun için asıl seyahat edilecek ülke Almanya değilse en uzun kalınacak ülkenin konsolosluğundan vize başvurusu yapılması daha doğru olacaktır.

8) Yeni evlenmiş kişiler önceki soyadlarının olduğu kimlik ve pasaportla Almanya’ya seyahat edebilir mi?
Başvuru esnasında hiçbir sorun yaşanmama olasılığına rağmen ülkeye girişte yapılan sınır kontrollerinde sorun çıkma ihtimali bulunduğundan dolayı değişen kişisel bilgilerin kimlik ve pasaportlara da uygulanması gerekmektedir. Kimlik ve pasaportta birbiriyle çelişen bilgilerin bulunması vize değerlendirme sürecini de olumsuz etkileyebilmektedir.

9) Almanya’ya çocuğumla birlikte seyahat edeceğim. Çocuğum için hazırlamam gereken evraklar nelerdir? Benimle birlikte seyahat etmesi durumunda da muvafakatname gerekir mi?
18 yaşından küçük çocuklar için yapılan Almanya vize başvurularında gerekli olan en önemli evrak hem anne hem baba tarafından imzalı noter onaylı muvafakatnamedir. Hazırlanması gereken diğer evraklar için Çilek Vize’nin 0 850 888 70 71 numaralı telefonundan bilgi alabilirsiniz.

10) Almanya ziyaret vizesi başvuruları için sunulan banka hesap dökümünden en az ne kadar bakiye bulundurmalıdır?
Almanya vize başvurularında hazırlanması gereken Banka dökümünde kişinin seyahatinde gerekli olacak masraflarını rahatlıkla karşılayabildiğini gösteren bakiyenin bulunması yeterlidir. Başvuru sahibinin Almanya’da konaklayacağı gün sayısıyla orantılı olmak kaydıyla gerekli olan bakiyesinin bulunduğunu belgeler ile ispatlamalıdır.

11) Hafta sonu Almanya vize başvurusu yapılabilir mi?
Almanya Konsolosluğu direkt başvuru kabul etmediğinden dolayı sadece Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden Cumartesi günleri mesai bitimine (12.00) kadar başvuru işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Almanya Schengen Vizesi

Avrupa Birliği tarafından üye ülkelerde geçerli olan Schengen vizesi alan kişiler Schengen bölgesi içinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Schengen bölgesinde 180 Günlük zaman diliminde 90 günlük kalış yapacak kişiler en uzun konaklayacakları ülke Almanya ise ülkenin Türkiye’de bulunan diplomatik temsilciliklerden vize başvurusu yapmalıdır. Bu vize türünden diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri muaf tutulmaktadır.

Almanya Schengen Vizesine Nasıl Başvurulur?

Avrupa Adalet Divanı tarafından 19 Şubat 2009 tarihinde alınan kararla umuma mahsus pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eğer Almanya’ya ticaret ve gezi amaçlı kısa süreli gitmek Schengen prosedürüne göre değerlendirilmektedir.

Vize uygulamalarıyla ilgili sistem yönetmeliğine göre, vize seyahat sırasında en uzun vakit geçirilecek ülke temsilciliğinden alınmaktadır. Schengen vizesi başvuru yapılmadan en az 15 gün önce vize başvurusunda bulunması gerekilmektedir. Başvuru yapılacak tarih, halk sağlığını etkileyen durumlar, güncel diplomatik olaylar ve resmî tatil günleri göz önüne alınarak yapılmalıdır.

Ayrıca olabilecek sistemler arızalar da göz önünde bulunduracak. Bu nedenle vize başvurusuna en erken 3 ay öncesinden ve son 15 gün kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

180 günlük zaman zarfında 90 günü geçmeyecek Almanya veya Schengen Bölgesinde kalmak isteyen kişi Almanya Schengen Vizesine (C Tipi Vize) başvurmalıdır. Eğer Almanya’da 90 günden fazla kalınmak isteniyorsa Almanya Ulusal Vize (D Tipi Vize) türünde başvuru yapılmalıdır.

Schengen Vizesinin Özellikleri Nedir?

14 Haziran 1985’te imzalanan Avrupa Birliği vizesi olarak bilenen Schengen Anlaşması Avrupa Birliği’nde iç sınırları kaldırarak dış sınırları daha çok güçlendirmeye yöneliktir. Bu anlaşmaya göre dış sınırlar kara, hava ve gümrük kapılarını da kapsamaktadır.  Schengen bölgesi içerisinde yer alan ülkelerin dış sınır kontrollerinde ortak kurallar konulmuştur.

Tek Girişli Vize

Schengen vizesi tek girişli vize ve çok girişli vize olarak ayrılmaktadır. Schengen vizesi ile bir kez giriş hakkı veya mult olarak ibarelenen çoklu giriş hakkı verilmektedir. Ancak bu seçeneğin başvuru yapılırken belirtilmesi gerekmektedir. Çok girişli Schengen vizesi ile vizenin geçerlilik süre aralığı boyunca birden fazla giriş yapılabilmektedir. Schengen vizesi başvurusunda verilecek pasaportun kişinin vizesinin sonlanma tarihinden sonra en az altı ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ayrıca Schengen vizesinin işleneceği pasaportta sınır kontrol görevlilerinin basacağı mühür ve vize etiketi için en az iki boş sayfanın bulunmasına dikkat edilmelidir.

Çok Girişli Vize

Alınan çok girişli Schengen vizesinde “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığının altındaki “02”rakamı veya “mult” belirteci bulunmaktadır. Fakat çok girişli vize alırken neden çok giriş yapılacağı hakkında başvuran kişi bilgi vermek zorundadır. Ayrıca seyahatinde konaklayacağı ve ulaşım bilgilerini içeren evrakları da başvuru dosyasına eklemelidir.

Transit Vize

Airport Transit Visa Schengen bölgesine girme izni vermemektedir. Schengen üyesi ülkelerin havaalanlarının uluslararası geçiş bölgelerinden uçuşun gerçekleştirildiği ülkeye geçiş yapılacaksa verilen “havaalanı transit vizesi” de Schengen vizesi kapsamına girmektedir. Transit vize Schengen bölgesine giriş yaparken havaalanında kısa süre vakit geçirilse dahi talep edilebilir. Transit vize aktarma yapılacak ülkenin vize şartlarına göre değişiklik göstermektedir.

Almanya Schengen Vizesi Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

*Başvuran kişi eğer gezi sırasında birden çok Schengen ülkesi ziyaret gerçekleştirmek istiyorsa, Schengen bölgesine il giriş yapacağı ve en uzun süre kalacağı ülkeden vize almak zorundadır.
*Schengen seyahatinde çocuklar dahil olmak üzere her aile bireyi için başvuru yapılmalıdır.
*Seyahatten en fazla 3 ay en az 15 gün vize başvuru yapılmalıdır. Burada iş günlerine dikkat edilmeli, resmi tatiller göz önünde bulundurulmalıdır.
*Schengen vizesi geçerlilik süresi vize etiketinde “Valid For” (Geçerlilik) başlığında açıkça belirtilmektedir.
*Schengen vizesi karar verecek makamlar ülkenin diplomatik temsilcileridir.

Almanya Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Schengen vize başvuruları ülkede bulunan Almanya konsoloslukların yetki verdiği vize merkezlerinde ve acentelerde yapılmak zorundadır. Eğer birden fazla Schengen ülkesine ziyaret gerçekleştirilecekse en uzun kalınacak olan bölgenin konsolosluğuna başvuru yapılmalıdır. Başvuru sırasında istenen evrak listesi eksiksiz bir şekilde tamamlanmak zorundadır.

Schengen Vize Evrakları Nelerdir?

Schengen vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Schengen Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Schengen vizesi başvurusu, konsolosluk tarafından görevlendirilen vize işlem merkezleri kapsamında yapılır. Schengen başvuru dosyasında bulunan diğer evraklar ve başvuru formunda verilen beyan birbirini doğrular nitelikte olmalıdır. Çift imzalı ve eksiksiz şekilde doldurulan form, eklenen fotoğrafla birlikte bildirilen şekle uygun olarak teslim edilmelidir.

Schengen Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Schengen vize ücreti konsolosluğun görevlendirdiği kuruma Türk Lirası cinsinden ödenmektedir. Konsolosluğun aldığı 80 Euro tutarındaki vize ücretine ek olarak Schengen vizesi başvurusunu kabul eden vize merkezleri tarafından vizenin işlem bedeli ve hizmetin bedeli talep edilmektedir.

Rusya, Arnavutluk, Ukrayna, Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti, Karadağ, Sırbistan, Bosna – Hersek, Moldova ile Gürcistan uyruklu vatandaşların vize harç ücreti ise 35 Euro’dur. Belirtilen harç ücretleri Konsolosluk tarafından iletilen hesap numaralarına yapılmalıdır.
Schengen vizesi ücreti vize başvurusunun incelemesi için verilen konsolosluk harç ve işlemin ücretini kapsamaktadır. Schengen vize başvurusu ret ile sonuçlanan kişiye ücret iadesi yapılmaz.

Schengen Vize Ücretinden Kimler Muaftır?

  • Altı yaş altı olan küçükler,
  • Bilimsel araştırma ve eğitim amaçlı seyahat edecek tüm öğrenciler,
  • AP’nin 2005/761/EC sayılı Tavsiye Kararı ile 28 Eylül 2005 tarihli Konsey toplantısında bildirildiği şekliyle, bilimsel araştırma yapılması üzere seyahat eden, üçüncü dünya ülkeleri vatandaşlarının araştırmacıları, akademisyenleri,
  • Kar amacı bulunmayan kuruluşların düzenlediği kısa süreli eğitim, seminer, konferans, kültürel, bilimsel etkinliklerin 25 yaşını geçmemiş katılımcıları,
  • AB, Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre vatandaşlarının akrabaları Schengen vize ücretinden muaftırlar.

 

Almanya Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Schengen vize süresi başvurusu, alınan randevu tarihinden itibaren ortalama 4-7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmi tatillerde veya detaylı araştırma durumlarında bu süre uzamaktadır. Aciliyeti olan seyahatler için ortalama 15 gün baz alınması idealdir.
Schengen bölgesi çoklu giriş vizesinin en az 6 ay geçerliliği vardır. Bu süre içerisinde vize geçerliliğini yitirmeden yeni vize başvurusu hakkı verilmektedir. Verilen yeni vize son verilen vizenin son tarihi ile geçerlilik kazanmaktadır.

Schengen Vizesi Reddi Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Schengen bölgesi üyesi olan ülkeler vize başvurusu reddedildiği durumlarda konsolosluk başvuru sonucunu belirten bir mektup gönderir. Bu kişiler bu evrak ile itiraz edebilme hakkına sahiptir. İtiraza binaen yürütülen temyiz süreci, başvuru yapılan ülkenin yargı organlarınca yürütülür.
Ret kararı verildikten sonra 3 hafta içerisinde başvuru sahibi karara itiraz etme hakkına sahiptir. Yazıda itirazın ne gerekçeye dayandırılarak yapıldığı belirtilmelidir.

Almanya Vizesi

Umuma Mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya Schengen vizesine tabidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah/Kırmızı) pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde Almanya Schengen vizesinden muaftır.

Almanya Schengen vizesi (C vizesi), Schengen grubu üye ülkelerinin tümünde 180 gün içinde en fazla 90 güne kadar seyahat etme hakkını tanımaktadır. Tanzim edilen vizeler, maksimum 5 yıla kadar geçerli olabilmektedir. Vize süresi seyahat amacınıza bağlı olarak belirlenmektedir.

Almanya ulusal vizeler (D vizesi), aile birleşimi, çalışmak, üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarla 90 günü aşan seyahatler için verilmektedir.

Birden daha fazla Schengen ülkesine seyahat edecek ve en uzun süre konaklama yapacağınız ülke Almanya ise vize başvurunuzu Almanya Konsolosluğu’na yapmanız gerekecektir.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya Konsolosluğu, Almanya vizesi hakkında karar verecek olan kurumdur. Vize başvuru işlemleri Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirmiş olduğu kurum ve Schengen vize başvurularını kabul eden turizm/seyahat acenteleri aracılığıyla tamamlanmaktadır.

Başvuru sahibi son 5 yıl içinde VIS ibareli Schengen vizesi aldıysa yeni gerçekleştireceği Almanya Schengen vize başvurusunda biyometrik veri beyanı (parmak izi) prosedüründen muafiyet durumu söz konusu olabilir. Biyometrik veri beyanı muafiyet durumu söz konusu olan başvuru sahipleri başvuru merkezinde şahsen bulunmalarına gerek kalmaksızın başvurularını tamamlayabilirler. Pasaportunda son 5 yıl içinde VIS ibareli Schengen vizesi bulunmayan başvuru sahiplerinin, başvuru merkezinde şahsen bulunması gerekecektir.

Almanya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Almanya vize başvuru formu, Almanya diplomatik temsilcilikleri tarafından vize başvuru sahipleri hakkında detaylı bilgi elde edebilmek amacıyla hazırlanmış, resmi bir belgedir. Vize başvuru formu eksiksiz, gerçeğe uygun bilgilerle ve Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmalıdır. Almanya vize başvuru formu olmadan vize başvuruları işleme alınmamaktadır. Almanya vize başvuru formu için tıklayın.

Schengen Vize Başvurusu Seyahat Tarihinden Kaç Gün Önce Gerçekleştirilmelidir?

Almanya Schengen vize başvuru sahibinin, planlanan seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Planlanan seyahat tarihinden en geç 15 gün önce vize başvurusu tamamlanmış olmalıdır. Schengen vize kanunu uyarınca, başvurular belirtilen süre içerisinde neticelendirilmektedir. Ancak vize başvuru tarihi ile seyahat tarihi arasındaki süre ne kadar az ise vizenin zamanında çıkmama riski de o kadar artmaktadır. Başvuru yoğunluğu, eksik evraklar, teknik sorunlar vb. çeşitli nedenlerden dolayı işlemler uzayabilmektedir.

Vize değerlendirme sürecinde konsolosluk görevlileri başvuru sahibini şahsen görüşmeye çağırabilir, ek evrak talebinde bulunabilir. Vize başvurularında evrakların yetkili konsolosluklara iletilme sürecinde de işlem süresi uzayabilmektedir. Örneğin, ikamet bölgenizde İzmir Başkonsolosluğu yetkiliyse, başvurunuzu Gaziantep veya Trabzon’da yaptıysanız 15 günlük işlem süresine gönderim süresi de eklenecektir.

Almanya Transit Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye´den hareketle Schengen ülkesi olmayan üçüncü bir ülkeye giderken Almanya´da bir havaalanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak sadece Frankfurt/Main ve Münih Havaalanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havaalanlarında mümkündür. Böyle bir seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti pasaport hamili ve başka ülke vatandaşlarının Almanya Transit Vize olarak adlandırılan (A tipi vize) vizeye başvurmaları gerekmektedir.

Almanya Schengen Vize Geçerlilik Süresini Belirleyen Faktörler Nedir?

Mevcut yasalara göre uzun süreli vizenin verilebilmesi için öncelikli kriter, başvuran kişinin daha önceden düzenli olarak Almanya’ya seyahat etmesidir. Bu durum sizin için geçerliyse, düzenli olarak Almanya’ya seyahat ettiğinizi belgeleyecek evrakları başvurunuza eklemeniz gerekmektedir. Uzun süre geçerliliği bulunan bir seyahat sağlık sigortasına sahip olunması da Schengen bölgesinde uzun süre kalma planınızı destekler nitelikte olacaktır. Başvuru sahibinin sosyal ve mali durumu, uzun süreli vize verme hususunda doğrudan etkili bir kriter değildir. Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Almanya diplomatik temsilciliklerine aittir.

Schengen Sağlık Sigortası Yaptırırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir?

Schengen sağlık sigortası temin sürecinde aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekmektedir.

  • Seyahat sağlık sigortası gidiş ve dönüş günleri dahil olmak üzere seyahat süresinin tamamını kapsamalıdır.
  • Seyahat süresi kadar sağlık sigortası yaptırılması, vizenin daha uzun süreli çıkma ihtimali ortadan kaldırabileceği için sigorta süresi daha uzun tutulmalıdır.
  • Alman vatandaşı olan kişilerin eşleri seyahat sağlık sigortasından muaftır.

Schengen Vize Başvurularında Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu mu?

Schengen vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar arasında seyahat sağlık sigortası bulunmaktadır. Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen bölgesindeki kalış süresini kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortasının olması zorunluluktur.

Almanya Schengen Vizesi İçin İbraz Ettiğim Belgeler Eksikse Ne Olur?

Vize başvurularında Konsolosluk tarafından istenen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Böyle durum oluştuğunda ilgili birimler eksik belgeler konusunda sizi uyarıp bunların tamamlanmasını isteyebildiği gibi başvurunuzu kabul etmeyebilir. Başvuru evraklarının eksiksiz olarak hazırlanması için Çilek Vize’nin 0 850 888 70 71 telefonundan bilgi alabilirsiniz.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi için gerekli evraklar, başvuru sahibinin Almanya seyahati amacına göre değişiklik göstermektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Çalışma Vizesi Mavi Kart

Almanya’da çalışmak isteyen ve iş bulan vatandaşlar, Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkelerde yaşıyorsa Almanya’ya gelmek için vize almak zorundadır. Çalışma için vize alacak olan vatandaşlar, 1 Ağustos 2012 tarihinden bu yana verilen ve oturma izni sağlayan ‘Mavi Kart’a başvurabilmektedir. Mavi Kart’a başvurmanın şartı ise bir yılda 44 bin 800 Euro kazanmaktır. Bu şart sadece doktor olarak veya fen bilimleri ve bilişim alanında çalışacak kişiler için aranmamaktadır. Bu alanda çalışacak kişilerin yıllık kazançları düşük bile olsa, Almanya’da çalışmalarına izin verilmektedir. Bu kişilerin yıllık asgari kazançlarının 34 bin 944 bin Euro olması Mavi Kart’a başvurması için yeterlidir. Mavi Kart alan kişilere 33 ay sonra süresiz oturma izni yani yerleşme izni verilmektedir.

İhtiyaç Duyulan Meslekler

Kendini göç ülkesi ilan eden “Almanya’da hangi meslek gruplarına ihtiyaç duyulmaktadır?” sorusuna Federal İstihdam Dairesi Berlin Brandenburg Bölge Müdürlüğü Basın Sözcü Yardımcısı Erik Benkendorf cevap vermektedir. “Şimdiki duruma göre gerçekten bilişim teknolojileri alanında çalışan nitelikli elemanlar ile uzmanlaşmış kişilerin burada iş bulma şansı oldukça yüksek” diyen Benjendorf, “Çünkü bence Almanya’da mühendislik alanında çalışan yeterince kalifiye personel yok. Böyle elemanlar olmadığı sürece, AB vatandaşı olmayanların Almanya’daki istihdam piyasasında yer alma şansı bulunuyor” sözleriyle sorunun cevabını vermektedir.  Diğer meslek gruplarında çalışan kişiler içinse nitelik ve işveren talebine göre değişiklik gösterdiği bilinmektedir.

Aranan Şartlar

Çalışılacak meslek grubu fark etmeksizin Almanya’da çalışmak isteyen vatandaşlar için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan bir tanesi, Almanya’ya gelmeden önce iş bulunmasıdır. Örneğin bir Türk vatandaşı Almanya’da çalışmak istiyorsa Türkiye’deyken iş bulması gerekmektedir.  Bu şartlar bilişim teknolojisi uzmanlığı veya mühendislik gibi kalifiye personelde de benzerlik göstermektedir. Ayrıca en önemli detaylardan biri; bu meslek grubunda yer alanların Almanya’da çalışması için Almanca şartı aranmamasıdır.

Diğer Meslek Grupları

Almanya’da belli meslek gruplarında aranan özellikler değişiklik göstermektedir. Örneğin Almanya’da çalışmak isteyen bir doktorun, diplomasını tanıtmasının yanı sıra sağlık dairesinden de özel izin alması gerekmektedir. Almanya’da yaşayan Türklerin fazla olmasından dolayı aşçılarda nitelikli personel grubu arasında sayılmaktadır.  Türkiye’den aşçı olarak gelmenin kolay olmadığını söyleyen Federal İstihdam Dairesi Berlin Brandenburg Bölge Müdürlüğü Basın Sözcü Yardımcısı Benkendorf, “Diploması tanınan kalifiye elemanların, bilgisayar uzmanlarının, Almanya merkezli bir firmada yönetici konumunda görevlendirilecek kişilerin ülkede çalışabilmesi için Federal İstihdam Dairesi’ni onayı gerekiyor. Üst düzey yöneticiler ile yüksek nitelikli personelin Almanya’da çalışabilmesi için Federal İstihdam Dairesi’nin onayı gerekmiyor.” açıklamalarına yer vermektedir. Ancak bu kişilerin Almanya’ya yerleşmeleri için yılda en az 63.600 Euro bütçelerinin olması gerekmektedir. Ayrıca Almanya’daki üniversitelerde bilimsel araştırma yapmak ve ders vermek isteyen öğretim görevlilerine ise Federal İstihdam Dairesi’nin onayı şartı aranmamaktadır.

Almanya’da çalışmak isteyen ve iş bulan Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapması için ilk önce vize alması gerekmektedir. Açık pozisyonda olan iş departmanında Almanya’da çalışacak birinin olup olmadığını araştıran Federal İstihdam Dairesi, Avrupa Birliği’ne üye olan ülke vatandaşı da bulamazsa Avrupa Birliği’ne üye olmayan ülkelerin vatandaşlarına istihdam imkânı sağlamaktadır. Almanya’daki çalışma şartları ve kazanılacak paranın da önemli olduğunu açıklayan Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Dairesi Danışmanı Eckhard von Zengen, “Yapılacak işe Almanya şartlarına göre ücret verilip, verilmediğine bakılıyor. Böylelikle kölelik benzeri çalışma koşullarının oluşması engelleniyor.” maddelerini de çalışmayı düşünen kişiler için belirtmektedir.

Almanya’ya Gelince Ne Yapmak Gerekiyor?

Almanya’da çalışmak için yapılan incelemelerden sonra şartlar olumsuyla vize alınmaktadır. Başta 3 ay geçerli olan vize ile Almanya’ya göç eden kişilerin oturma izni alması için en kısa sürede Yabancılar Dairesi’ne başvuru yapması gerekmektedir. Oturma izni şartları arasında ise iş sözleşmesi çerçevesinde alınan ücret ile ikamet edilen evin ödenip ödenmediği ve ailesinin veya tek başına kendisinin geçimini sağlayıp sağlamadığı yer almaktadır. Kısacası maddi açıdan yeterli olup olmadığı incelenmektedir. Eğer kişi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde maddi güce sahipse oturma izni verilmektedir. İlk olarak oturma izni 3 yıllığına verilmektedir. Bu süre zarfında ayrıca oturma izni almaya gerek yoktur. Ancak alınan oturma ve çalışma izni belirli meslek, işveren ve kent ile de sınırlandırılabilmektedir.

Eşlerin Durumu

Almanya’ya gelen kişiler aileleri ile de gelebilmektedir. Fakat Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Dairesi Danışmanı Eckhard Von Zengen tarafından yapılan açıklamada meslek gruplarına göre bu koşullarda değişiklik göstermektedir. Eş ve çocukların getirilmesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Zengen; “Üniversite mezunlarının eşlerini yanlarında getirmeleri çok daha kolay. Büyükelçilik, Yabancılar Dairesi’ne sormadan tek başına karar verebiliyor. Bu durum özellikle Alman organizasyonları tarafından görevlendirilen kişiler için geçerli. Çocuklar da sorunsuz bir şekilde Almanya’ya gelebiliyor. Bazı durumlarda ise ücretli olarak çalışan, mesela sanayide çalışacak biri önce tek başına gelebilir, daha sonra da eşini yanına aldırmak için başvuruda bulunabilir” açıklamasını yapmaktadır. Yönetici ve bilim insanları gibi nitelikli elemanların eşlerine ise oturma izni ile birlikte çalışma izni de verilmektedir.

Almanya’da İş Arama ve İş Arama Amaçlı Vize

Nitelikli iş gücüne önem veren Almanya hükümetinin bu yaklaşımı nedeniyle iş aramak veya çalışmak amacıyla Almanya’ya gitmek mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yüksek öğretim diplomasına sahip olmaları ya da Almanya’da en fazla 6 aylık eğitim almaları koşuluyla bu eğitimlerine uygun bir iş arayabilirler. Ancak vize başvurusu yapmadan önce ve sürecin daha kolay işleyebilmesi için alınan yükseköğretim belgesinin Almanya’da Denklik belgesine sahip olduğunu gösteren bir evrak almaları gerekmektedir.

İş Arama Amacı Vize ‘de Gerekli Başlıca Evraklar;

Almanya iş arama vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Almanya’da oturma izni almak isteyenler bazı süreçlerden geçmektedir. Almanya kamu güvenliği ve düzenine dikkat edilmesi, Federal Almanya’ya olan bağlılıkları ve Almanya’da ikamet edilen süre dikkate alınmaktadır. Ayrıca oturma izni almak isteyen kişinin çalışma iznine ve çalıştığı işe, Almanca bilgisine ve ülkenin hukuk ve toplumsal düzenine sağladığı uyuma bakılmaktadır. Bunların yanında kişinin ve ailesinin yaşadığı ve maddi yaşam şartlarında da dikkat edilmektedir. Belli kategorileri olan oturma izinleri kapsamında kişi kendi kategorisindeki prosedürleri tamamlamak zorundadır.
Federal Almanya’da yaşamak ve oturma izni almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avrupa Birliği Hukuku veya Kanun Hükmünde Kararname ile başka bir düzenleme yapılmadığı takdirde veya Avrupa Ekonomik Topluluğu ile Türkiye Arasında Bir Ortaklık Kurulmasına İlişkin 12.9.1963 tarihli anlaşmaya (AET – Türkiye Ortaklık Anlaşması “Federal Resmi Gazete 1964 II Sayfa 509“) istinaden bir ikamet hakkı mevcut değil ise resmi olarak Almanya’da oturma izni almak zorundadır.

Almanya Oturma İzni Kategorileri;
1.Vize
2.Oturma izni
3.AB Mavi Kart
4.Yerleşme İzni
5. Avrupa Birliği Sürekli İkamet İzni

Oturma izni ile ilgili başka bir istek düzenleme istenmediği sürece, uygulanan hukuksal düzenlemeler AB Mavi Kart’ta da geçerlidir. Almanya’ya gelen yabancı ülke vatandaşlarına oturma izninin kanunun öngörmesi veya ikamet izni türünün açıkça cevaz vermesiyle çalışma izni de verilmektedir. Oturma izni alacak olan kişilere, ikamet türüne göre çalışma izni olup olmadığı bildirilmektedir. Federal İş Ajansı muvafakatinde yer alan sınırlamalar ikamet iznine işlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya’daki bir iş yerinde resmi olan ikamet izni ile çalışabilmektedir. Ayrıca oturma iznine sahip Türk vatandaşlar, ikamet izinleri dahilinde/süresinde bir işte istihdam edilebilmektedir.
Ayrıca Avrupa Ekonomik Topluluğu ile Türkiye arasındaki Ortaklık Anlaşması’na göre ikamet hakkı kazanmış olan bir kişinin yerleşme izni ve Avrupa Birliği süreli oturma izni yoksa ikamet hakkının mevcudiyetini bir oturma izni düzenleterek kanıtlamak zorundadır.
Süreli ikamet izni türü olan Almanya oturma izni, kişinin ikamet amacı dikkate alınarak, süreli olarak verilmektedir. Verilen oturma izni ülke şartlarına uyum sağlamıyorsa izin kısaltılmaktadır.

Almanya ikamet izni verilmesi için başvuru sahibinin;

  • Kişinin maddi olarak yeterli olması ya da 1 dereceden sponsoru olması
  • Kimliğin ve yabancının bir başka ülkeye geri dönüş hakkının bulunmaması halinde, tabiiyetin açıklığa kavuşturulmuş olması,
  • Sınır dışı edilme gibi bir sorunun olmaması
  • Almanya Federal Cumhuriyeti’ni tehlikeye düşürecek sorun olmaması
  • Geçerli pasaportu olması
  • Vize tarihleri arasında ülkeye giriş yapması
  • Oturma izni alırken talep edilen bilgileri vize talep dilekçesinde eksiksiz beyan etmiş olması
  • Eş durumundan elde edilen oturum izni süresi üç yıldır.  Üç yıl sonra oturma izni uzatılmalıdır. Ayrıca üç yıllık bu süre evliliğin başladığı günden değil oturma izninin alındığı günden itibaren geçerli sayılmaktadır.
  • Eşten bağımsız oturma izni; Evliliğin bitmesi sonucunda eş durumundan oturma izni son bulmaktadır. Eşten bağımsız olarak verilen oturma izni almak için evliliğin yasal sürecinin en az 3 yıl olması gerekmektedir.  Bu vize türü eşin vefatıyla, Almanya2ya kayıtlı çocuğunun olmasıyla veya kişinin 1 yıl boyunca aynı iş yerinde olarak çalışıyor olması koşullarıyla verilmektedir. Yabancı ülkeden gelen eşin ülkeye uyum sağlaması için Almanca öğrenmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda en fazla 1 yıl süreli oturum izni (Aufenthaltserlaubnis) verilmektedir.
  • Eş durumu ile oturma talebinde iki tarafında 18 yaşını doldurmuş olması
  • En az Almanca bilgisine (A1) sahip olması, Almanya’da bulunan eşin en az 1 yıl Almanya oturum iznine sahip olması, kişilerin dilekçe verilen tarihinde evli olması, barınma ve yaşam masraflarını karşılayacak düzeyde olması gerekmektedir.
  • Ailesi ile Almanya’ya gelen çocukların 16 yaşından küçük olması gerekmektedir. 16 yaşından büyük olan çocuklar için oturma izni alınmaktadır.

Evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru yapılacaksa Federal Almanya’da 5 yıldan beri oturuyor olması gerekmektedir.  (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya’ya gelmişse 3 yıl), eşlerden en az birinin  Almanya’da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış olması, her iki eşin de sicilinin temiz olması, başvuru sahibinin süresiz çalışma iznine sahip olması, yeterli düzeyde Almanca Bilgisine (B1) ve mesleki bilgisine sahip olması,  Almanya’da hukuk, toplum düzeni ve yaşam koşulları hakkında temel  bilgi sahibi olması, 60 saatlik kursu başarıyla tamamlamış olması  (Orientierungskurs) ve 1 yıllık ikamet  süresini Almanya’da geçmiş olması gerekmektedir.

Öğrenciler İçin Oturum İzni

Eğitim amacı ile Almanya’ya gelen yabancı uyruklu öğrenciler içinde oturma izni verilmektedir. Dil kursları ve dil programlarıyla da oturma izni alınmaktadır.  Yüksek öğrenim amaçlı oturum izni öğrencinin üniversiteye resmi olarak kayıt yaptırdığı durumlarda geçerli sayılmaktadır. Eğitim için gelen yabancı öğrencilerin oturum izni aşamasında öğrencinin Almancası da göz önünde bulundurulmaktadır. Ancak istisna olarak Almanca dil hazırlık eğitimi verilen üniversitelere kayıt yaptırmış öğrencilerde bu koşul aranmamaktadır. Üniversitelerde oturma izni en az 1 yıl öğrenim ve yüksek öğrenimine hazırlayan önlemler sırasında 2 yılı geçmemektedir. Eğer öğrenime başvuru yapılacaksa bu ikamet izni en fazla 9 ay ile sınırlandırılmaktadır. Öğrenim ile oturma izni alan öğrencilere çalışma izni ise 120 tam günü ve 240 günü geçmeyecek şekilde verilmektedir.

Almanya Oturma İzni Süresinin Uzatılması

Eğer Almanya’da oturan bir vatandaş oturma iznini uzatmak istiyorsa uyum kursuna katılması gerekmektedir. Yapılan uyum kursuna düzenli katılım sağlayan ve yükümlülüklere uyan kişilerin oturum izni süresi uzatılmaktadır.  Oturma iznini uzatmak isteyen kişinin, 44a maddesinin 1’nci fıkrası 1’nci cümlesine göre bir uyum kursuna düzenli olarak katılma yükümlülüğünü ihlal etmesi halinde bu durum, oturma izninin uzatılmasına ilişkin karar verilirken dikkate alınmaktadır.
Oturma izni uzatma kararı verilirken kişinin yasal ikamet süresine ve Federal Almanya’da yasal olarak ikamet eden aile fertleri için ortaya çıkacak sonuçlara dikkat edilmektedir. Yabancının uyum kursuna düzenli olarak katılma koşulunun bulunması halinde, kişi uyum kursunu başarılı şekilde tamamlayamazsa veya toplumsal, sosyal yaşama uyum sağlıyorsa oturma izni her defasında asgari olarak 1 yıl uzatılmaktadır.

 

Almanya Ticari Vizesi

Almanya’ya iş gezisi, fuar ve mesleki gereklilik ile çalıştığı şirketi tarafından konfirme edilmiş bir organizasyonuna (kongre, proje, eğitim, seminer vb.) katılmak isteyen kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Schengen vizesi kategorisinde değerlendirilen Almanya ticari vizesi ile ilgili ülkede en fazla 90 gün kalma hakkı kazanılmaktadır. Eğer uzun süreli bir konaklama için başvuru yapılacaksa Almanya ulusal vize kategorisi üzerinden yapılmalıdır.

Almanya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya’ya seyahat edecek olan kişiler mesleki durumlarına, seyahat amaçlarına ve seyahat sürelerine göre gerekli evrakları hazırlamak zorundadırlar. Başvuru sonucunun olumlu olabilmesi için evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gereklidir. Bu amaçla hazırlanması gereken evraklar hakkında Çilek Vize’nin 0 850 888 70 71 numaralı telefonundan detaylı bilgi alınabilir.

Almanya Ticari Vizesi Ücreti

Almanya ticari vizesine başvurularında hazırlanması gereken evraklarından biri de konsolosluk tarafından belirlenen vize ücretlerini ödenmesidir. Vize başvuru ücretlerinin ödenmemesi durumunda başvuru dosyaları işleme alınmamaktadır. Vize ücretleri, Almanya konsolosluk harcı ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş merkezlerin servis ve hizmet bedellerinden oluşur. Başvuru işlemlerinin yapıldığı vize hizmet merkezlerine ve kişinin sistemde daha önceden kayıtlı biyometrik verilerinin olup olmadığına göre ödeyeceği ücretlerde farklılıklar olabilmektedir.

Almanya’ya ticari vize ile seyahat edecek kişilerin ödemesi gereken ortalama hizmet bedelleri ise;

  • Ticari vize konsolosluk harcı 80 Euro’dur – yaş aralığı 0-12 yaş olan başvuru sahipleri ise konsolosluk harcı ödememektedir.
  • Vize başvuru merkezi ücreti 26,27 Euro (biyometrik veri toplama hariç), 24,77 Euro (sistemde biyometrik veri beyanı olan kişiler için),
  • Vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli 0-12 yaş aralığı için 12,38 Euro olarak belirlenmiştir.
  • Türkiye’de oturum izni olan 6-12 yaş arasındaki çocuklar için konsolosluk harç bedeli ise 35 Euro,
  • Bunlara ek olarak Almanya ticari vize başvurusunda bulunan kişilerin Avrupa ülkelerinde geçerli olan 30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası belgesini hazırlamak zorundadırlar. Başvuru için sunulacak sigorta hizmeti vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Almanya Ticari Vizesi Sonuçlanma Süresi

Almanya kısa süreli ticari Schengen vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 15 iş günüdür. Bu süre konsolosluk vize birimlerinin yoğunluğuna, Türkiye ve Almanya’da ki resmi tatillere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ayrıca başvuruların Konsolosluk görev alanına içinde olmayan şehirlerden yapılması durumunda da sonuçlanma süresinin uzamasına neden olmaktadır.

Almanya Turistik Vize

Schengen vize kategorisi içinde bulunan Almanya turistik vizesine sahip olan bir kişi ülkede 180 gün içinde en fazla 90 gün olmak üzere konaklama imkanına sahip olur. En fazla 90 güne kadar imkan sağlayan bu süre seyahat tarihlerine, mesleki duruma, yaş durumuna, beyan edilen konaklama ve ulaşım bilgilerine ve Almanya Konsolosluk çalışanlarının inisiyatifine göre değişmektedir. Ayrıca seyahatlerini Almanya’dan başlatmak kaydıyla Almanya Schengen vizesini alanlar diğer Avrupa Birliği üye ülkelerini de verilen vize tarih aralığı içinde ziyaret edebilirler.

Almanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya turistik vizesinden muaf olmakla birlikte Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar.
Almanya Turist vizesi için hazırlanması gereken evraklar vize başvurusunda bulunan kişinin mesleki durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Almanya vize başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi için ziyaret amacınıza göre uygun olan vize türünün seçilerek gerekli evrakların hazırlanması önem teşkil etmektedir. Almanya Turistik vizesi ilgili tüm bilgileri, hazırlamanız gereken evrak listesi ve diğer tüm detaylar için Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden bilgi edinebilirsiniz. Bunun için 0 850 888 70 71 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Almanya Turistik Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Almanya Konsolosluğu direkt olarak yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Kısa dönem vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından outsource edilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bununla birlikte Almanya turistik vize başvurusu yapabilmek zorunlu bir bölge ayrımı bulunmamaktadır. Almanya turist vizesine başvuruda bulunmak isteyenler ikamet ettikleri şehre en yakın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Trabzon’da bulunan vize başvuru ofisleri aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca vize başvurusu şahsen yapılmalı ve müracaat dosyaları eksiksiz hazırlanmalıdır.

Almanya Turistik Vize Ücreti

Almanya turistik vize başvuruları için gerekli belgelerin hazırlanmasının yanında Almanya Konsolosluğunun belirlediği vize başvuru ücretinin de ödenmesi gerekmektedir. Almanya Konsolosluğu tarafından outsourse edilmiş kurum ve vize başvuru merkezlerinden alınan hizmetler vize ücretlerinin kapsamını oluşturmaktadır. Başvuru ücretleri ise başvuru yapılan vize türüne ve tercih edilen vize hizmet merkezlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Almanya turistik vize başvuruları için ödenmesi gereken hizmet bedelleri ise ortalama şu şekildedir;

  • Konsolosluk harcı 80€,
  • Vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli 0-12 yaş 12,38€, 12 yaş üzeri 24,77€(VIS), 26,27€ (Parmak izi dahil),
  • VIP hizmet bedeli 75€,
  • Form doldurma hizmeti 73 TL,
  • Kargo hizmeti 105 TL,
  • Fotoğraf hizmeti 50TL,
  • VIP hizmet bedeli çocuklar için 613 TL ve 12 yaş üzerindeki yetişkinler için 1.209 TL’dir.

Ayrıca Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar da bunlara ek olarak diğer hizmet bedellerini öderler. Bu durumdan 0-12 yaş arası Türk vatandaşı çocuklar ise muaf tutulmuşlardır. Ancak 6-12 yaş arasında Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu çocuklar için konsolosluk harcı 35€, vize başvuru merkezi koordinasyon bedeli 12,38€ olarak belirlenmiştir.
Almanya turistik vize başvurusu yaparken hotel ve uçuş rezervasyonlarının sunulması gerekmektedir Ayrıca Avrupa ülkelerinde geçerliliği bulunan 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası yapılması zorunludur.

Almanya Turistik Vizesi Sonuçlanma Süresi

Almanya turistik vize başvuruları için öngörülen sonuçlanma süresi yaklaşık 15 iş gündür. Ancak Almanya Konsolosluğunun yoğunluk durumuna ve tatil günlerine göre bu süre uzayabilmektedir. Bununla birlikte Başvuru evraklarının tam olması vize başvurusunun onaylanacağı anlamına gelmemektedir. Başvuru hakkında karar veren yetkili tek organ Almanya Konsolosluğudur.

Almanya Turistik Vize Başvuruları İçin Sık Sorulan Sorular

1) Almanya turistik vizesine planlanan seyahat tarihinden ne kadar önce başvuru yapılmalıdır?
Almanya turistik Schengen vizesi için 3 ay öncesine kadar başvuru yapılabilmektedir. Almanya vize başvurularını değerlendirme yetkisi ise sadece Almanya diplomatik temsilciliklerinde olmakla birlikte başvuru yaklaşık 15 gün içinde sonuçlandırılmaktadır.

2) Bursa’da ikamet eden bir kişi işlemlerini hangi konsolosluk üzerinden tamamlamalıdır?
Kısa süreli Schengen vize başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından direkt kabul edilmemektedir. Bunun için konsolosluk tarafından outsource edilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden vize başvurusunda bulunulabilir. Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanına giren şehirler ise; Balıkesir, Bilecek, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova’dır. Konsolosluğun yetki alanı dışından yapılan başvuruların sonuçlanması daha uzun zaman aldığına ise dikkat edilmesi gerekmektedir.

3) Almanya turistik vize başvurusu için hızlandırılmış/ekspress vize hizmeti var mıdır?
Bazı Schengen ülkelerinin aksine Almanya turistik vize başvurularında hızlandırılmış/acil başvuru seçeneği bulunmamaktadır. Vize başvurusunun acil sonuçlanmasını isteyen başvuru sahibi seyahatinin aciliyetini belirten detaylı bir dilekçe yazarak başvurusunun sonuçlanmasını isteyebilir. Bununla birlikte Almanya vizesi için yapılan tüm başvurularda değerlendirme yetkisi sadece Almanya Konsolosluklarındadır.

4) Öğrencilerin Almanya turistik vize başvurularında sponsor göstermesi zorunlu mudur? Sponsor göstermeden vize başvurusu tamamlanabilir mi?
Almanya turistik vizeye başvurusu yapan öğrenciler seyahat masraflarını karşılayabileceklerini kanıtlayan sponsor göstermek zorundadırlar. Ayrıca vize başvurusunda bulunan 18 yaşından küçük öğrenciler ise seyahatleri esnasında anne ya da babasından birinin yanında bulunmaması durumunda noter onaylı muvafakatname sunmakla yükümlüdürler.

5) Almanya turistik vize başvurularında aracı kurum kullanmak zorunda mıyım?
Almanya vize başvurularında konsolosluk birimleri şahsi başvuruları kabul etmediğinden konsolosluk birimi tarafından outsource edilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla vize başvurusu yapılabilir. Ancak başvuru esnasında parmak izi prosedürü yerine getirilmesinin gerektiği durumlarda randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunarak biometri prosedürleri yerine getirilmelidir.

6) Almanya turistik vize başvurusu için mülakat yapılır mı?
Almanya Schengen vizesi başvurularında Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda başvuru yapan kişileri her zaman görüşmeye çağırabilir ya da ek evrak talep edebilir. Bu durumda Almanya’ya seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri gerekli prosedürleri yerine getirmekle yükümlüdürler.

7) Kişisel sebeplerden ötürü Almanya turistik vize başvurusu için şahsi banka kullanılamaması durumunda vize başvurusu yapılabilir mi?
Almanya turistik vize başvurularında kişilerin seyahatleri süresince yapmak zorunda oldukları harcamaları karşılayabildiklerini gösteren evrakları hazırlamak zorundadırlar. Yeterli bakiyeli şahsi banka hesap dökümü de bu evraklardan biridir. Ancak başvuruda bulunan kişiler şahsi banka hesaplarını sunamadıkları durumlarda sunamıyorsa masraflarını rahatlıkla karşılayabildiğini gösteren destekleyici evraklar sunmalıdırlar.

8) Hafta sonu Almanya turistik vize başvurusu yapılır mı?
Almanya turistik vize başvuruları sadece cumartesi mesai saati bitimine (12.00) kadar tamamlanabilir. Başvuru işlemlerinin gerçekleştirileceği vize hizmet merkezlerinden detaylı bilgi alınmalıdır.

9) Uzun süreli Almanya turistik vizesi nasıl alınır?
Almanya Konsolosluğuna uzun süreli turistik vize başvurusu talebinde bulunulabilir. Ancak uzun süreli vize talebinin gerekçeleri anlatan detaylı bir dilekçe hazırlanmalıdır.

10) Yeni evlenmiş kişiler önceki soy isimlerinin olduğu pasaportu Almanya turistik vize başvurusu için kullanabilir mi?
Almanya vizesi başvurusunda bulunan kişilerin mevcut/kullandığı kimliklerinde var olan isim ve soy isim ile pasaportunda yazan isim ve soy isim birbiriyle aynı olmalıdır.

11) Almanya turistik Schengen vizesi ile ilk olarak Almanya’ya giriş yapılmasa ne olur?
Schengen vize başvurusunda bulunulan ülkeden farklı bir ülkeden giriş yapılması durumunda vize doğru kullanılmamış olacaktır. Doğru kullanılmayan vizeler ise bir sonraki başvurular için olumsuz etki yaratabilir.

12) Almanya turistik vize ile hangi ülkelere seyahat edilir?
Almanya turistik vizesi almış olan kişiler diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabilirler. Ancak ilk girişin Almanya üzerinden yapılması sonraki vize başvurularını etkilemesi açısından önemlidir. Almanya vizesi ile giriş yapılabilecek diğer Schengen ülkeleri ise; Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Lihtenştayn’dır.

13) Almanya turistik vize başvurusu için belirtilen evrakların hepsini hazırlamak zorunda mıyım?
Almanya turistik vize başvurusunda bulunacak kişiler seyahat amacına ve mesleki durumuna uygun Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların tamamını hazırlamak zorundadırlar. Yapılan başvurularda nihai karar Almanya Konsoloslukları olmakla birlikle evrakların eksiksiz olması önem arz etmektedir.

Almanya’ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler
Almanya Avrupa birliğinin kurucu ülkelerindendir aynı zamanda Avrupa’nın en köklü ve gelişmiş ülkelerinden biri olan Almanya her geçen gün gelişmeye devam ediyor.
Göç konusunda Almanya dünyada en çok göç alan 2. Ülkedir. Avrupa birliği ülkelerinde yaklaşık 1 milyon 890bin Türk yaşamaktadır bu nüfusun 1 milyon 316binlik kısmıAlmanya’da yaşamaktadır. Almanlar mükemmeliyetçi yapısı ve disipliniyle tanınırlar. Peki Almanya’ya nasıl gidebilirsiniz? Almanya Avrupa birliği ülkesi olduğu için Türk vatandaşlarındanSchengen vizesi talep eder eğer oraya gidip çalışmak isterseniz bir iş vizesi veya sadece Almanya’ya özel olan Ausbildung vizesine ihtiyacınız olacaktır. Schengen vizesi nedir peki?
Schengen vizesi yani (C tipi vize)sadece Avrupa birliği ülkelerinin talep ettiği bir vize türüdür. Schengen en fazla 90 günlük alınabilir. Çalışmak isterseniz D tipi ulusal vizeye yani çalışma vizesine başvuru yapabilirsiniz Çalışma vizesinde de en fazla 1 yıl vize alınabilir.
Ausbildung vizesi ise Almanya’ya gittiğiniz zaman sizin mesleki eğitim almanızı gerektiren vize türüdür.
Eğer bu vizeyi alırsanız Almanya’da en az 90 gün en fazla 1 yıl kalma hakkını elde etmiş olursunuz
Bu vize için Türkiye’de mecburi olarak en az 8 yıllık zorunlu eğitimi yani ortaokul eğitimini tamamlamış olmanız gerekiyor.
Avrupa birliği vatandaşı olmayıp Almanya’da çalışmak istiyorsanız eğer bu vizeye başvuru yapabilirsiniz. Asıl kritik soruya gelelim neden Almanya’da yaşamalısınız?
İlk olarak Almanya dünyadaki en iyi ekonomilerden bir tanesi orada sıradan bir işte çalışarak geçiminizi çok rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.
Almanya’da refah ve ekonomik seviye yüksek olduğundan kaynaklı genç nüfusu en yüksek işsizlik oranına sahip ülke Almanya.Hayatınız boyunca okumadığınızı düşünürsek bile
Alman hükümeti size ücretsiz bir eğitim sağlayarak kolay bir şekilde mesleğinizi edinmenizi sağlıyor. Eğer okumak istersenizAlmanya size ücretsiz lisansta sağlıyor.
Yani kısaca Almanya’da okumakta ÜCRETSİZ Almanya’da çalışmak diğer ülkelere nazaran daha kolay çünkü çalışma saatleri daha az aynı zamanda Almanya kendi vatandaşı işsizse ve durumu yoksa kişinin kirasını ve ihtiyaçlarını 1 yıl boyunca ücret talep etmeksizin karşılıyor ve kişiye işsizlik maaşı veriyor. Gelelim farklı bir konuya
Bildiğiniz gibi Bira Almanya’da çok yaygın Becks biraları Bremen şehrinde üretiliyor
Bremen mızıkacılarından aşina olduğumuz Şehir Bremen. Almanlar çok fazla bira tüketiyorlar.Veen kalabalık nüfusa ve birçok tarihi olaya tanıklık etmiş Berlin Almanya’nın en hareketli şehri desek yalan olmaz
Berlin’de gece hayatında inanılmaz bir şekilde eğlenebilirsiniz örnek; Berlin Icebar, SANDEMANs new europe Berlin Bergain, Kitkatclub ve daha çok külüpte Sizleri gece hayatı bekliyor olacaktır.
Bunların haricinde Almanya’da çok fazla gezebileceğiniz farklı kültürler görebileceğiniz şehirler mevcut ilk sırada tabi ki aklımıza gelen şehir Berlin Almanya’nın başkenti hayatın hızlı aktığı dinamik bir şehir Berlin de anıtlar, katedrallerden müzelere harika bir tarih seansı geçirebilirsiniz. Oradan Bavyera eyaletinin en büyük şehri Münih’e geçiş yapabilirsiniz Münih’te ilk önce Marienplatz turu oradan belki de yolunuz Allianz arenaya düşer. Köln, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg gibi inanılmaz şehirler Almanya’yı belki de dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olarak bile kılabilir.

Almanya’da Yiyebileceğiniz Yemekler
Almanya ne kadar yemek kültürüyle öne çıkmasada Almanya’nın yemekleri gerçekten güzel yiyebileceğiniz yemekler arasında ilk sırada Almanya’nın en meşhur tatlısı Berliner geliyor Türkiye’deki adıyla Alman tatlısı Almanya’da bunu daha özel bir tarifle yapıyorlar tabi ikinci sırada ise Bretzel geliyor bretzel bir çeşit Alman simidi diyebiliriz fakat yiyenler tadından gerçekten çok memnun. Üçüncü sırada Bratkartofeln yemeği geliyor. Patates ince ince dilimlenir pastırma soğanla karıştırılıp pişirilir Almanlar bunu çok tüketir ve severler. Sırada Bratwurst var hazırlanışı kolay ve pratik olan bu sosisler normal sosislerden biraz daha farklı şişkin ve büyük sosisler görünce gerçekten insanın iştahını kabartıyor açıkçası. Bratwurstlar genellikle domuz etinden yapılır tercih alanları genellikle festivaller ve dışarda acıktığınızda tüketebileceğiniz basit ve pratik bir yiyecek.

Evet yemeklerden çok bahsettik birazda Almanya gitmeden önce bilmeniz gereken katı kurallardan bahsedelim Almanya geri dönüşüme ve yerlere çöp atma konusunda hassas bir devlet aynı zaman Alman insanlarıda bu konuda kesinlikle çok hassas her zaman çöplerinizi çöp kutusuna attığınızdan emin olun.
Almanya’da herhangi bir yerde randevunuz veya iş görüşmeniz varsa tam zamanında orda olmaya dikkat edin. Almanlar dakik insanlardır aksi taktirde hoşlanmayacağınız bir tepkiye maruz kalmanız olası.
Almanlar bazı konularda çok açık ve çok net insanlardır onların bu konuşma şeklini sakın kabalık olarak algılamayın iletişiminizde farklılık göstermenizde herhangi bir sakınca olmayacaktır.
Evet bugünlük Almanya turumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız umarım Almanya hakkında anlattıklarımızı beğenmişsinizdir. Eğer bir gün yolunuz Avrupa’ya düşerse Almanya’nın güzelliklerini tarihini ve kültürünü görmeden Avrupa’yı terk etmeyin derim.
Eğer sizde Almanya’ya gitmek istiyorsanız Çilek Vize Grup Danışmanlık yani bizlerle iletişime geçerek hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Siz hayal edin biz gerçekleştirelim.

  • null
    0 850 888 70 71 – 0 224 532 24 71
  • null
    Merkez/Bursa
    Şube 1: Santender /İspanya
    Şube 1: Kıbrıs/ Gazimağusa