İngiltere (İngilizce: England), Birleşik Krallık’ı meydana getiren dört ülkeden biridir. Batıda Galler ve kuzeyde İskoçya ile komşudur. Kuzeybatısında İrlanda Denizi, güneydoğusunda da Kelt Denizi bulunur. Ülkenin doğusunda, kıta Avrupası ile ayrıldığı yerde Kuzey Denizi; güneyinde ise Manş Denizi bulunur. Büyük Britanya’ya ait, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda yer alan yaklaşık 100 adet ada İngiltere’ye aittir. Scilly Adaları ve Wight Adası bunlara dahildir.

Günümüzde İngiltere olarak adlandırılan bölge, ilk olarak Üst Paleolitik dönemde modern insanlar tarafından iskân edilmeye başlansa da adını, 5 ve 6. yüzyıllarda bölgeye Anglia yarımadasından yerleşen Cermen kökenli Angluslardan almıştır. İngiltere, 10. yüzyılda birleşik bir devlet hâline geldi ve 15. yüzyılda başlayan Keşifler Çağı’ndan bu yana dünya genelinde geniş bir kültürel ve yasal etkiye sahip olmaya başladı. İngilizce, Anglikan Kilisesi ve ortak hukuk sisteminin temeli İngiliz hukuku burada ortaya çıktı ve ülkenin parlamenter hükûmet sistemi diğer uluslar tarafından geniş çapta benimsendi. Ülkenin toplumunu dünyanın ilk sanayileşmiş ulusuna dönüştüren Sanayi Devrimi de yine burada gerçekleşti.

İngiltere’nin coğrafi yapısını, ülkenin özellikle orta ve güney kesimlerinde, alçak tepeler ve ovalar oluşturmaktadır. Buna karşın kuzeyde (örneğin Lake District ve Pennine Dağları) ve batıda (Dartmoor ve Shropshire Tepeleri) dağlık alanlar ve engebeli araziler görülebilmektedir. Ülkenin başkenti, hem Birleşik Krallık’ın hem de (Brexit öncesinde) Avrupa Birliği’nin en büyük metropol alanına sahip olan Londra şehridir. İngiltere’nin genel olarak Londra’da yoğunlaşmış olan yaklaşık 56,3 milyonluk nüfusu, Birleşik Krallık nüfusunun %84’ünü oluşturmaktadır. Londra dışında ise nüfus, genel olarak 19. yüzyılın endüstri bölgelerinden olan Midlands, Kuzey Batı, Kuzey Doğu ve Yorkshire’da yoğunlaşmıştır.

1535 yılından sonra Galler’i de kapsayan İngiltere Krallığı, 1707 Birlik Yasaları’nın yürürlüğe girmesiyle 1 Mayıs 1707’de ayrı bir egemen devlet olmaktan çıktı. Bunun sonucunda İskoçya Krallığı’nın da dahil olduğu Büyük Britanya Krallığı kuruldu. 1801’de Büyük Britanya, başka bir Birlik Yasası aracılığıyla İrlanda Krallığı ile birleşerek Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı oldu. 1922’de Özgür İrlanda DevletiBirleşik Krallık’tan ayrıldı ve Birleşik Krallık’ın adı Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı olarak değiştirildi.

İngiltere Aile Ziyaret Vizesi

İngiltere aile ziyareti vizesi ülkede 1 yıl içinde en fazla 6 ay ikamet etme hakkı tanıyan kısa süreli vize türüdür. Vize başvuru esnasında ret kararı almamak için başvuru sahiplerinin gerekli vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekir.

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

İngiltere Aile Ziyareti vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

İngiltere Aile Ziyareti Başvurusu Nereye Yapılır?

İngiltere aile ziyaret vize başvuruları konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurumlar ve İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuruda bulunacak kişiler seyahat amaçlarına uygun olan evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayarak vize başvurusunda bulunabilir. İngiltere Aile ziyareti başvurularının değerlendirmesi Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılmaktadır.

İngiltere Aile Ziyareti Vize Ücreti

İngiltere Aile Ziyareti Vize başvurularının tamamlanması için vize ücretlerinin de ödenmesi gerekir. İngiltere aile ziyaret vize ücretleri talep edilen vize süresine göre belirlenmektedir. 6 aylık İngiltere vize başvurusu için ödenmesi gereken harç bedeli; 129$, 2 yıllık vize başvurusu için harç ücreti; 485$, 5 yıllık vize başvurusu için harç ücreti; 881$, 10 yıllık vize başvurusu için harç ücreti 1105$’dır. Harç ücretleri servis ve hizmet bedellerini içermemektedir. Bununla birlikte Konsolosluk tarafından outsource edilmiş olan kurum ve vize hizmeti veren merkezlerin hizmet bedelleri de bu ücretlere dahil değildir.
Ayrıca başvuru sahipleri talep ettiği her hizmet için ek bir ücret ödemek durumundadır. Vize başvuru merkezi ek hizmet bedelleri; Öncelikli Vize Servisi (Bazı vize başvurularının sonuçlanma süresini 3 ile 5 iş gününe indirir): 212 Sterlin, Süper Öncelikli Vize Servisi (Sadece İstanbul’dan yapılan başvurular için 24 saatte sonuç alınabilir): 956 Sterlin, Ekspress Kurye Dönüş Hizmeti (Pasaportun hızlı kurye ile teslimi): 20 Sterlin, SMS Bildirimi (Vize başvuru sonucu hakkında bilgilendirme mesajı): 1 Sterlin. İngiltere vize başvuruları için talep edilen ek hizmetler konsolosluk harç bedeline eklenmektedir. Form doldurma hizmeti, rezervasyon hizmetleri ve randevu gününün belirlenmesi gibi işlemler için başvuru hizmeti alınan kurumdan ek hizmet bedelleri talep edilmektedir.

İngiltere Aile Ziyareti Vize Başvurularının Sonuçlanma Süresi

İngiltere aile ziyareti vizesi sonuçlanma süresi 15 iş gündür. Ancak Türkiye ve İngiltere’nin resmi tatillerinin durumuna göre bu süre uzayabilmektedir. Bundan dolayı değerlendirme süresini de dikkate alarak seyahatten en az 30 gün öncesinden randevu kaydı oluşturması sağlıklı olacaktır. Bununla birlikte Ek hizmet bedeli ödeyerek Öncelikli Vize Hizmeti Servisinden yararlanarak 3 ile 5 iş günü arasında da vize başvuru sonucu almak mümkündür. Süper öncelikli Vize başvurusu ile ise bu süre 24 saate kadar inmektedir.

İngiltere Konsolosluğu Görev Bölgesi

İngiltere aile ziyareti vizesi için yapılacak başvurularda bölge ayrımı bulunmamaktadır. Değerlendirmeleri İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılmakla birlikte konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve İkamet edilen bölgeye en olan İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Antalya ve Adana’da bulunan başvuru merkezleri aracılığıyla Vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

İngiltere Aile Ziyareti Vize Başvuruları İçin Parmak İzi Prosedürü

Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet pasaport sahiplerinin İngiltere Vize başvurularında Yerine getirilmesi gereken vize prosedürlerinin içinde biometri veri beyanı da bulunmaktadır. Daha önceki İngiltere vize başvurularında kullanılan parmak izi beyanına bakılmaksızın her yeni başvuru için parmak izi prosedürlerinin yerine getirilmesi gerekir. Oluşturulmuş olan randevu gün ve saatinde başvuru merkezine giderek parmak izi beyanı ve biometrik fotoğraf çekimi işlemleri yapılmalıdır.

İngiltere Aile Ziyareti Vizesi ile Başka Hangi Ülkelere Geçiş Yapılabilir?

Vize geçerlilik süresi boyunca İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’e geçiş yapılabilmektedir. Bununla birlikte İrlanda Cumhuriyetine giriş yapabilmek için alınan vizenin önce İngiltere’de kullanılması gerekmektedir.

İngiltere Aile Ziyaret Vizesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1) İngiltere aile ziyaret vizesi için başvuru merkezinde bizzat bulunmak zorunda mıyım?
İngiltere vize başvuruları için önceden yapılmış herhangi bir başvuruya bakılmaksızın başvuru sahibi tercih ettiği İngiltere Vize Başvuru Merkezi Ofislerine bizzat gelerek parmak izini beyan etmeli ve biometrik fotoğraf çektirme işlemlerini tamamlamalıdır.

2) İngiltere aile ziyaret vize başvurusu için randevu zorunlu mudur?

İngiltere vize başvuruları için başvuru sahibi, parmak izi beyanı ile biometrik fotoğraf işlemlerini tamamlaması gerekir. Bu bağlamda kişinin bizzat randevu gününde başvuru merkezinde bulunup biometri prosedürlerini yerine getirmesi gerekir.

3) Özel Şirket çalışanı olarak İngiltere aile ziyaret vize başvurusu esnasında şirket evraklarım da dahil olmak üzere tüm evrakların İngilizce tercümesini yaptırmak zorunda mıyım?

İngiltere vize başvuruları sırasında bazı evraklar dışında sunulacak olan evrakların tercüme ettirilmesine gerek yoktur. Ancak çalışanların sunacağı şirket evraklarından faaliyet belgesinin İngilizce olması ve şirket izin yazısı İngilizce yazılmalıdır.

4) İngiltere’de yaşayan akrabam var ancak davet yazısı gönderemediler. Bu durumda ne tür bir vizeye başvuru yapmam gerekir?

İngiltere’ye ziyaret amaçlı bir başvuru yapılacaksa orada ikamet eden yakınınızdan davet mektubu temin etmeniz gerekecektir. Davet eden kişi tarafından imzalı olması kaydıyla mail ortamında gelen davet mektupları kabul edilmektedir.

5) İngiltere vize başvuru formu İngilizce mi doldurulmalıdır?

Başvuru esnasında gerekli olan İngiltere vize başvuru formu online ortamda, seyahat amacına uygun olarak, doğru ve eksiksiz olarak İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir.

6) İngiltere vize başvurum reddedildi, başvuru için ödediğim ücretler tarafıma iade edilir mi, ya da ne kadarı iade edilir?

İngiltere vize başvurusu esnasında vize sürenizin durumuna göre ödediğiniz Vize ücreti başvurunuzun reddi durumunda başvuru sahibine iade edilmez. Yapılan her yeni başvuru için gerekli vize ücretlerinin tekrar yatırılıp işlemlerin tamamlaması gerekir.

7) İngiltere aile ziyaret vize başvurumun durumunu nerden ve nasıl takip etmem gerekir?

İngiltere vize başvuruları için hazırlanan evrakların değerlendirilmesi İstanbul Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmekte ve sonuca bağlanmaktadır. Başvurunun sonucunu Konsolosluk tarafınıza mail yoluyla bildirmektedir.

8) İngiltere aile ziyaret vize başvurum 6 aylık verildi, 6 aylık İngiltere vizesi ile ülkede ne kadar süre kalabilirim?

İngiltere ziyaret vizesinin 6 aylık verilmesi durumunda Verilen vize süresi 2 yıllık, 5 yıllık ya da 10 yıllık olsa dahi 1 sene içinde toplam 180 gün ikamet edebilir.

9) İngiltere Vizesi için yapmış olduğum başvurum seyahat tarihine yetişmeyecek, bu durumda ne yapabilirim?

İngiltere Vizesi için yapılan başvurular 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Eğer seyahatinize az bir süre kaldıysa ek hizmetler dahilinde vize başvurunuzun işlem süresini kısaltabilirsiniz. Böylece vize başvuru sonucunuzu 3-5 gün hatta 24 saate kadar düşürebilirsiniz.

10) Denizli’de oturuyorum. İngiltere için aile ziyaret vize başvurumu hangi konsolosluktan yapabilirim?

İngiltere vize başvuruları için bölge ayrımı bulunmamaktadır. Konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla İngiltere Vizesi başvurusu yapılabilmektedir. Ayrıca ikamet ettiğiniz ile en yakın olan ve Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan vize başvuru merkezi üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

11) Daha önce yaptığım İngiltere Vizesi başvurum reddedildi. Yeniden başvuru yaptığımda reddedilme olasılığı nedir?

Başvuruların reddedilmesi yeniden bir başvuru yapılamayacağı anlamına gelmemektedir. Ancak önceki başvuruda iletilen belgelere dikkat edilerek hazırlık yapılmalıdır. Aksi durumda başvurunun tekrar olumsuz olma ihtimali yüksek olacaktır.

12) 7 ay önce İngiltere vizesine başvurusu esnasında parmak izimi vermiştim. Şu anki başvurum için de parmak izi vermem gerekir mi?

Yapmış olduğunuz başvurularda önceden vermiş olduğunuz parmak izi geçerli değildir. Bu yüzden her başvuru için başvuru sahibinin yeniden parmak izi vermesi gerekmektedir. Dolayısıyla kişi, randevu gün ve saatinde vize başvuru merkezine şahsen gelerek parmak izi beyanını tamamlamalıdır.

13) İngiltere vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edilebilir?

Alınan İngiltere ziyaret vizesi ile Birleşik Krallık topraklarına bağlı olan Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya’ya giriş yapılabilir. Ancak bu vize ile Güney İrlanda’ya giriş yapabilmek için önce ilk girişin İngiltere’den yapılması gerekmektedir.

14) İngiltere Konsolosluğu ziyaret vize başvurusu için mülakat yapar mı?

İngiltere vize başvuruları için konsolosluk birimleri doğrudan mülakat yapmamaktadır. Ancak Konsolosluk tarafından outsource edilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla randevu gününde kısa bir mülakat yapılmaktadır. İlgili vize görevlisi tarafından sunulan evrakların doğruluğu mülakat esnasında kontrol edilmektedir.

15) İngiltere vize ücretimi başvuru esnasında ödeyebilir miyim?

İngiltere vize başvuruları esnasında online olarak başvuru formu doldurulmasının ardından harç bedeli ödenmek zorundadır. Başvuru formunun doldurulmasının ardından randevu gün ve saati belirlenir ve gerekli harç ücretleri yatırılır. Başvuru formunun onaylanmasının akabinde İngiltere vize ücreti yatırılmayan randevular iptal edilmektedir.

İngiltere Erasmus Programı Nedir?

İngiltere’de 6 aydan daha az eğitim görmek isteyen kişiler için gerekli olan Erasmus Vizesi için başvuru yapılması gereken vize türü İngiltere Öğrenci Vizesidir. Bu vize ile başvuru sahibi; 6 aya kadar eğitim programlarına katılma hakkı elde etmiş olur. Ayrıca İngiltere Erasmus Vizesi i eğitim amacıyla İngiltere’ye gidecek öğrenciler için pek çok imkan sağlamaktadır.

Kısa dönemli yani tek dönemlik eğitim görmek amacıyla İngiltere’ye gitmek isteyen öğrenciler İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesine başvuruda bulunmalıdır. Eğer İngiltere’de kalma süresi 6 aydan uzun olacak ve eğitim dönemi 2 dönemi bulacaksa bu durumda öğrenciler Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesine başvuruda bulunmak zorundadırlar. İngiltere Tier-4 Öğrenci Vizesinin süresi minimum 1 yıldır.

Eğitim süresine dikkat ederek uygun vize tipinin seçilmesi önem arz etmektedir. Çünkü Vize bitim tarihinden sonra ülkeyi terk etmek, kalış süresini aşmak veya eğitimi yarıda bırakmak gibi durumlar kişinin bir sonraki vize başvurusunu olumsuz yönde etkilemektedir.

İngiltere Erasmus Vizesi için Gerekli Belgeler

 

İngiltere Erasmus Vizesi başvurularında kayıt için gerekli olanlar, konaklama ve sponsorluk konularında gerekli evrakların hazırlanması gereklidir. Detaylı bilgi almak ve ilgili evrakların hazırlanması konusunda bilgi edinmek için Çilek Vizenin 0 850 888 70 71 numaralı telefonundan destek alabilirsiniz.

İngiltere Erasmus/Ziyaretçi Öğrenci Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?

İngiltere’de eğitim görmek amacıyla başvuruda bulunulan Öğrenci vizeleri için başvuru işlemleri konsolosluk tarafından direkt olarak kabul edilmediğinden İngiltere Konsolosluğu tarafından outsource edilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla yürütülmektedir. İngiltere vize başvuru merkezleri İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Gaziantep, Bursa ve İzmir’de bulunmaktadır.

İngiltere Erasmus/Öğrenci Ziyaretçi Vizesi Ücretleri

Kısa süreli öğrenci vizeleri için 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık süreler dahilinde başvuru yapılabilmektedir. Ancak bu durum İngiltere’de kalınacak gün sayısını göstermemektedir. Örneğin; 2 yıllık yapılan bir başvuru için de kişinin 1 sene içinde en fazla 6 ay ülkede kalma hakkı bulunmaktadır.
Vize ücretleri ise başvuru sahibinin seyahat süresine göre değişkenlik göstermektedir. Buna göre

  • 6 aylık İngiltere öğrenci ziyaretçi vize başvurusu için ödenmesi gereken konsolosluk harci; 129 Dolar,
  • 2 yıllık vize başvurusu için ödenmesi gereken konsolosluk harcı; 485 Dolar,
  • 5 yıllık başvuru için ödenmesi gereken konsolosluk harcı 881 Dolar,
  • 10 yıllık vize başvurusu için ödenmesi gereken konsolosluk harcı ise 1105 Dolardır. Başvuru için alınan hizmetler konsolosluk harç ücretine dahil değildir.

Başvuru sahibinin tercih ettiği hizmetlere göre ödemesi gereken ortalama hizmet bedelleri ise;

  • Öncelikli Vize Servisi-Priority Services (vize başvurularının 3-5 iş günü içinde sonuçlanması için tercih edilir) hizmet bedeli; 212 Sterlin,
  • Süper Öncelikli Vize Servisi-Super Priority Services (Sadece İstanbul’dan yapılan başvurular için 24 saatte sonuç alınır) hizmet bedeli; 956 Sterlin,
  • Ekspress Kurye Dönüş Hizmeti (Pasaportun hızlı kurye ile teslimi): 20 Sterlin,
  • SMS Bildirimi (Vize başvuru sonucu hakkında bilgilendirme mesajı) hizmet bedeli; 1 Sterlin.

İngiltere Erasmus Vizesi Sonuçlanma Süresi

İngiltere Erasmus Vizesi için kişinin hazırlamış olduğu evrakların iletilmesinden itibaren Öğrenci/Erasmus Vizesinin sonuçlanma süresi 15 iş günüdür. Ancak bu süreç İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu’nun yoğunluğuna göre bazen daha uzun veya daha kısa olabilmektedir. Bu nedenle başvuru sahibinin vize işlemlerinde herhangi bir aksaklık ya da gecikme yaşamaması adına ivedilikle gerekli belgeleri hazırlayarak vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Bunun dışında ek hizmet bedeli ödeyerek Priority ve Super Priority Servislerinden başvuru sahiplerinin yararlanması mümkündür. Bu durumda Priority Services (Öncelikli Vize Services) ile yapılan başvurulardan 3 ile 5 iş günü içinde sonuç almak mümkündür. Süper Öncelikli Vize Servisini tercih edebilmek için ise başvuru sahiplerinin İstanbul’dan işlemlerini yürütmesi gerekecektir. Super Priority Services sadece İstanbul’dan yapılan başvurular için 24 saatte sonuç vermektedir.

İngiltere Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Erasmus Programı kapsamında vize alacak kişinin her ülkenin kendi vize prosedürlerini baz alarak işlemlerini başlatması gerekmektedir. İngiltere Erasmus Vizesi için öncelikle İngiltere’den eğitim görülecek kurumdan alınan kayıt kabul belgesi gereklidir ki bu belge olmadan başvuru yapılamamaktadır. Akabinde Online ortamda vize başvuru formunun doldurulması gerekir. Aynı online sistem üzerinden randevu işlemlerinin gerçekleştirilmelidir.
Elektronik olarak alınmış randevu belgesinin bir kopyası ile, randevu günü ve saati kişinin resmi başvuru merkezinde hazır bulunması gerekmektedir. Randevu esnasında yazılı olarak hazırlanmış evraklar ile beraber sözlü mülakat işlemleri de tamamlanarak kişinin başvuru dosyası kabul edilir. Biyometrik veri alım işlemi ile; 10 parmak izi alınır ve yüz tarama sistemi ile kişinin bilgileri kaydedilir.
Başvuru sahipleri bu noktadan sonra başvurusunun değerlendirilmesini ve pasaport sonucunun kendisine iletilmesini bekler. Vizenin değerlendirmesinin olumlu olması durumunda randevu esnasında kişinin yaptığı beyana göre sonucunu teslim almak için şahsen başvuru merkezine gidebilir, yetki verdiği kişi tarafından pasaportunun alınmasını sağlayabilir ya da kargo aracılığı ile pasaportunun kendisine gönderilmesini bekleyebilir.

Başvurularda kişinin şahsen başvuruda bulunması ve biyometrik veri işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Konsolosluk direkt başvuru kabul etmediğinden elçilik/konsolosluk tarafından akretidite olmuş yetkili başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirilmelidir.

İngiltere Erasmus Vizesi ile Yapılamayacak Aktiviteler

  • İngiltere Erasmus Vizesi ile Kişi Çalışma Hakkı kazanamaz,
  • 6 Aydan Uzun Eğitim alamaz
  • Uzun Süreli Çalışma ya da Eğitim Almak için İngiltere’den Vize Süresini Uzatma İşlemi Yapamaz,

 

İngiltere Erasmus Vizesi Konaklama Yeri Nasıl Ayarlanır?

Kısa Süreli İngiltere Erasmus Programı ile yurt dışına çıkacak olan öğrencinin konaklama sorumluluğu ilgili okul veya merkez bünyesinde değildir. Ancak gidilecek okulun Erasmus Koordinatörlüğü öğrencilere nerede kalınabileceği, okul ve şehirdeki konaklama imkânları ile ilgili bilgi ve tavsiyeler vermekle danışmanlık sağlayabilmektedir. Kişi kendi isteğine bağlı olarak okulun sağladığı yurtlarda, otelde veya aile yanı konaklama seçeneklerinden birini tercih edebilir. Buradaki önemli husus konaklama şekline karar vermek ve başvuru sırasında konaklama tipi ile ilgili gerekli evrakları resmi olarak ibraz etmektir.

Erasmus Vize Programı Sayesinde Eğitim Hayatına Devam Eden Kişiler İçin Avantajlar ise;

  • Yurtdışı deneyimi yaşama,
  • Sosyal çevre edinme ve arkadaş çevresinin artması,
  • Farklı kültürü tanıma ve değer görme durumu,
  • İki farklı kültür ile oluşan iletişim gücü,
  • Şahsi ve Türkiye adına oluşturulan tanıtım,
  • Kendi ülkenin irtibatını kuvvetlendirme,
  • Üniversiteler arası iletişim bağının artması,
  • Ülkelerin birbirini tanıma potansiyelindeki artış,
  • Kişisel becerideki artış ve mesleki bilginin artma durumu,
  • Araştırma gücünün artması,
  • İş imkânları ile çevreyi genişletme,
  • Ders ve ülke programları kapsamında farklı bir sistem ve içerik ile tanışma,
  • Eğitim kalitesini arttırmak amacıyla gelişim,
  • Avrupa Birliği ile entegrasyon,

İngiltere’ye 6 aydan kısa olmak koşuluyla fuar, seminer ve iş toplantılarına katılmak gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen kişiler İngiltere Ticari Vize Başvurusunda bulunmalıdır. İngiltere’ye alınan kısa süreli ticari vizeler, başvuru sahibine o ülkede çalışma izni hakkı tanımamaktadır. Bu vize kapsamı sadece ziyaret kapsamında değerlendirilerek ülkede sadece ticari etkinliklere katılmak için seyahat hakkı verilir. İngiltere’ye çalışma amacıyla seyahat etmek isteyen kişiler başvurularını uygun olan İngiltere Tier 2 ve İngiltere Tier 5 vize kategorilerinden tamamlamalıdır.

İngiltere Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Birleşik Krallık’a ticari amaçlarla yapılacak olan kısa süreli vize başvuruları için hazırlanması gereken evraklar eksiksiz olarak konsolosluk birimine sunulmalıdır. Evrakların eksik ya da hatalı sunulması başvuruların ret ile sonuçlanmasına neden olabilir.
İngiltere Ticari Vizesi için gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz

İngiltere Ticari Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Birleşik Krallık ticari vize başvuruları konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve outsource edilmiş veri toplama merkezleri aracılığıyla tamamlanmaktadır.

İngiltere Ticari Vize Ücreti

Her sene değişerek güncellenen Ticari Vize ücretleri seyahatin süresine uygun olarak değişmektedir.  6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize başvurularının harçları birbirinden farklıdır. 6 Aylık İngiltere Ticari/İş Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 129 $, 2 Yıllık Ticari/İş Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 458 $, 5 Yıllık Ticari/İş Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 881 $, 10 Yıllık Ticari/İş Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 1105 $ olmaktadır.
Ayrıca Vize Başvuru Merkezi Tarafından Sunulan ve başvuru sahibi tarafından alınan ek hizmet ücretleri ve kategorileri ise şöyledir;

  • Walk In Without Appointment (Randevusuz ya da randevu saatine yetişemeyenler için sunulan hizmettir.) Bedeli: 80 Sterlin,
  • Öncelikli Vize Servisi- Priority Service (Vize başvurularının 5 iş günü içinde sonuçlanmasını isteyen kişilerin yararlanabileceği bir hizmettir) Bedeli: 212 Sterlin,
  • Süper Öncelikli Vize Servisi-Super Priority Service (Vize başvuruları için 24 saatte sonuç almak isteyen kişiler tercih edebilir. Ancak bu hizmet yalnızca İstanbul ilinden verilmektedir.) Bedeli: 956 Sterlin,
  •  Ekpress Kurye Dönüş Hizmeti (Vize işlemleri tamamlandıktan sonra hızlı ve kolay bir şekilde pasaportunu teslim almak isteyen kişilerin tercih edebildiği kurye hizmetidir) Bedeli: 20 Sterlin, SMS Bildirimi (Vize başvuruları sonuçlandığında sms ile bildirim almak isteyen başvuru sahipleri bu servisten yararlanabilir) Bedeli: 1 Sterlin

Uyarı (!) Başvuruların değerlendirilmesinin ardından vize reddi durumlarıyla karşılaşılması halinde ödenmiş olan vize ücretleri başvuru sahibine iade edilmemektedir.

İngiltere Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

İstanbul Başkonsolosluğu, kısa süreli İngiltere Ticari Vize Başvurularını 15 iş günü içinde sonuca ulaştırmaktadır. Ancak Konsolosluğunu yoğunluğu ve resmi tatil günlerine göre bu süre değişmektedir. Bununla birlikte kişilerin başvuru yaparken öncelikli vize servislerinden yararlanması halinde bu süre 3-5 iş günü ya da 24 saate inebilmektedir. Tüm bunlara rağmen bir aksilik yaşamamak adına seyahatten 3 ay öncesinde vize başvurusunda bulunulması önerilmektedir.

İngiltere Konsolosluğu Görev Bölgesi

İngiltere ticari vize başvuruları için konsolosluk birimlerinin bölge ayrımı bulunmamaktadır. Birleşik Krallık tarafından outsource edilmiş vize başvuru merkezi ofisleri Türkiye’de Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Gaziantep, Antalya ve Adana’da bulunmaktadır. Başvuru sahibi online ortamda alınan randevu ile biometrik verilerini ibraz etmek için başvuru ofislerinde şahsen bulunmak zorundadır.

İngiltere Ticari Vize Nasıl Alınır?

İngiltere Ticari Vizesi, kısa süreli bir İngiltere vizesi kategorisidir İş görüşmesi, ticari bir faaliyet, toplantı ve fuar gibi içeriklerden oluşan seyahat amacı olan başvuru sahiplerinin İngiltere’de ziyaret edilecek olan firmadan davetiye yazısı almak zorundadırlar. Maksimum 90 gün olarak verilen İngiltere Ticari vizesi için davetiye temini başvurunun en önemli kısmını oluşturmaktadır.

İngiltere Parmak İzi Taraması

Vize başvuru sahipleri, gerekli biometri prosedürlerini yerine getirmek için vize başvuru merkezlerinde şahsen bulunmalıdır. İngiltere ticari vize başvuruları için kişi daha önceden parmak izi vermiş olsa bile her başvuru için yeniden parmak izi vermeli ve yeni bir biometrik fotoğraf çektirmelidir. Parmak izi ve biometrik fotoğraf işlemleri için başvuru sahibinin randevu gün ve saatinde başvuru işlemlerinin gerçekleştirileceği vize başvuru merkezinde şahsen bulunması gerekir.

İngiltere Ticari Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İngiltere Ticari Vize Başvuru Formu, İngiltere Konsolosluğu tarafından online olarak düzenlenmiş bir belgedir. Eksiksiz olarak doldurulması gereken başvuru formunun detayları için Çilek Vizenin deneyimli ekibinden destek alabilirisiniz.

 

İngiltere Ticari Vize İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1. Adıyaman’da İkamet ediyorum, İngiltere Konsolosluğunun Bulunmadığı Şehirlerden Başvurular Nasıl Yapılır?
İngiltere ticari vize başvuruları, diplomatik temsilcilikler tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi aracılığıyla kabul edilmektedir. Başvuru sahipleri İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Adana, Antalya ve Bursa’da yer alan yetkili başvuru merkezi vasıtasıyla işlemlerini yürütebilir. Bununla birlikte İstanbul Başkonsolosluğu gerek görmesi halinde başvuru sahibini mülakata çağırabilmektedir.

2. İngiltere Ticari Vize Başvurusu İçin Randevu Zorunlu mudur?
Randevular online ortamda alınır ve başvuru sahibi randevu alınan gün ve saatte başvuru merkezinde şahsen bulunmak zorundadır.

3. İngiltere Ticari Vize İçin Kaç Gün Önceden Başvuru Yapılmalıdır?
İngiltere vize başvurularının sonuçlanması 15 iş günü sürdüğü için başvuru sahiplerinin seyahat tarihinden en az 30 gün öncesine randevu oluşturması gerekir Dolayısıyla işlem süreleri göz önüne alınarak başvuru yapılmalıdır. Planlanan seyahat tarihine yetişmeyen başvurulardan İstanbul Başkonsolosluğu sorumlu tutulamaz.

4. İngiltere Ticari Vize İle Hangi Ülkelere Seyahat Edilebilir?
İngiltere Ticari Vizesi ile Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat edilebilmektedir. Ancak Güney İrlanda’ya seyahat edebilmek için önce İngiltere’ye giriş yapmak gerekir.

5. İngiltere Ticari Vize Başvuruları İçin Talep Edilen Evrakların Hepsi Hazırlanmak Zorunda mıdır?
İngiltere diplomatik temsilciliklerinin ticari vize başvuruları için kişilerden talep ettiği evrakların eksiksiz hazırlanması gerekir. Bu evrakların herhangi birinde eksiklik ya da bir hata var ise bu durum vize başvurularının değerlendirilme sürecine yansıyarak başvurunun reddedilmesine neden olabilmektedir. Böyle durumla karşılaşmamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek alabilirsiniz.

6. İngiltere Ticari Vize Başvuruları İçin Başvuru Sahibinin Bankasında Ne kadar Bakiye Olmalıdır?
Bu rakam başvuru sahibinin kalacağı gün sayısıyla orantılıdır. Dolayısıyla başvuru işlemleri için sunulacak olan dökümün rahatlıkla seyahati finanse edecek düzeyde olması şarttır. Banka dökümlerinin tek bir para cinsinden olma zorunluğu yoktur, başvuru sahibi farklı para birimlerini hesabında yeterli bakiye olduğu müddetçe başvuru için sunabilir.

 

7. İngiltere Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?
Kısa süreli iş ziyaretleri için yapılan başvurular ortalama 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak İstanbul Başkonsolosluğu’nun yoğunluğuna ve resmi tatillerin varlığına göre bu süre değişmektedir. Bununla birlikte ücretli ek hizmetler olan öncelikli servis (Priority) ya da ekstra öncelikli servisten (Super Priority) yararlanarak başvuru yapılması durumunda sonuçlanma süresini 24 Saate kadar indirmek mümkündür.

8. İngiltere Ticari Vize Başvurularında Vize Çıkmadan Hotel/Uçak Bileti Satın Alınmalı mı?
Hazırlanan evraklar arasında başvuru sahibinin konaklayacağı yer ile uçuş bilgileri yer alması gerekmektedir. Ancak başvuru için bu belgelerin satın alınma zorunluluğu yoktur. Rezervasyon tarihleri ile kişinin seyahat tarihleri birbiriyle örtüşmesi kaydıyla yapılacak olan rezervasyonlar da başvuru için kabul edilmektedir.

9. İngiltere Ticari Vize Başvurularında Aracı Kurum Kullanılmak Zorunlu mudur?
İngiltere tüm vize başvurularında olduğu gibi ticari vize başvurularını da yetkilendirilmiş başvuru merkezi vasıtasıyla kabul etmektedir. İngiltere Konsoloslukları doğrudan başvuru sahiplerinden vize başvurusu kabul etmemektedir. Dolayısıyla başvuru yapacak vatandaşların yetkili başvuru merkezi aracılığıyla işlemlerini tamamlaması gerekir.

10. İngiltere Ticari Vize Başvurularında Aracı Kurum Ücreti Nedir?
İngiltere ticari vize başvuruları yetkilendirilmiş başvuru merkezi vasıtasıyla kabul edildiğinden İngiltere Konsoloslukları doğrudan kişilerden başvuru dosyası kabul etmez. Dolayısıyla verilen danışmanlık ve başvuru hizmetleri dahilinde tercih edilen aracı kurum ücretleri de birbirinden farklıdır.

11) İngiltere Ticari Vize Başvurum İçin Tüm Evraklarımı İngilizce Tercümeli Şekilde mi Sunmalıyım?
İngiltere ticari vize başvuruları için hazırlanan tüm evrakların tercümesine gerek yoktur. Yalnızca ticari vize için sunulacak bazı evrakların İngilizce sunulması istenir.

İngiltere Tier 1 Vizesi

İngiltere’de kendi işini kurmak isteyen kişilerin, üniversite mezunu girişimcilerin veya kendi alanı ile ilgili bir kurumda üstün niteliklere sahip olduğu için İngiltere’de çalışma imkanı bulan kişilerin, İngiltere’ye girmesine ve yasal olarak çalışmasına izin vereni vize türüdür. Bu vize türüne başvuru yapmak isteyen her bireyin gerekli koşulları sağlaması ve vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekir.

İngiltere T-1 Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere T-1 Vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz

İngiltere Tier-1 Girişimci (Entrepreneur) Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?

Konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve İkamet ettiği şehre en yakın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla vize başvuruları yapılmaktadır.

İngiltere Tier-1 Vize Ücreti

Online olarak doldurulması gereken İngiltere Tier-1 Vize Başvurusu için birden fazla alt kategori bulunmaktadır. Tier 1 vize kategorilerine göre ödenmesi gereken konsolosluk harçları şu şekildedir;

Tier-1 İnvestor Main Applicant (Tier 1 Yatırımcı Vizesi Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 2247 Dolar, Tier 1 Entrepreneur Main Applicant ( Tier 1 Girişimci Vizesi Ana Başvurusu Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 1414 Dolar, Tier 1 Exceptional Talent Part One: Endorsement by a Competent Body Application – Main Applicant (Tier-1 Olağanüstü Yetenekliler Birinci Kısım-Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 631 Dolar,Tier 1 Exceptional Talent Part Two: Entry Clearance Application – Main Applicant (Tier-1 Olağanüstü Yetenekliler İkinci Kısım- Ana Başvuru Sahibi Giriş İzni Başvurusu) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 210 Dolar, Tier 1 Exceptional Talent Where No Approval Letter is Deeded – Main Applicant (Onay Mektubu Gerektirmeyen Tier-1 Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konoslosluk Harç Bedeli : 842 Dolar, Tier 1 Exceptional Talent Applicant – Dependants Only (Tier 1 Olağanüstü Yetenek Adayı- Sadece Bağımlı Başvurular) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 842 Dolar, Tier 1 General and Entrepreneur – Dependants Only (Tier-1 Genel ve Girişimçi-Sadece Bağımlı)  Başvurular)Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 1414 Dolar, Tier 1 Investor – Dependants Only (Tier 1 Yatırımcı- Sadece Bağımlı Olanlar) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 2247 Dolar,Tier 1 Entrepreneur CESC – Main Applicant Only (Tier-1 Girişimci- Sadece Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 1337 Dolar, Tier 1 Exceptional Talent CESC Part Two: Entry Clearance Application – Main Applicant Only (Tier-1 Giriş İzni Başvurusu İkinci Kısım Sadece Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 134 Dolar, Tier 1 Graduate Entrepreneur (Tier-1 Lisansüstü Girişimci) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 503 Dolar, Tier 1 Graduate Entrepreneur CESC – Main Applicant Only (Tier-1 Mezun Girişimci Sadece Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 426 Dolar, Tier 1 Graduate Entrepreneur – Dependants (Tier-1 Lisansüstü Girşimci Bağımlılar) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 503 Dolar, Tier 1 Post Study Applicant – Dependants (Tier-1 Eğitim Sonrası Araştırma Bağımlılar) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 836 Dolar
İngiltere vize başvuruları konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla tamamlandığından tercih edilen hizmete göre konsolosluk harç bedellerine ek hizmet bedelleri de eklenmektedir.

İngiltere Konsolosluğu Görev Bölgeleri

Konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve İkamet ettiği şehre en yakın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla vize başvuruları yapılmaktadır.

İngiltere Tier 1 Vize Başvuruları Sonuçlanma Süresi

İngiltere Tier 1 vize kategorisi üzerinden yapılan vize başvurularının sonuçlanma süresi Türkiye ve Birleşik Krallık resmi tatillerine göre uzayabilmekle birlikte yaklaşık 15 iş günüdür. Başvuru esnasında konsolosluğa iletilen evraklardaki bir eksiklik ya da hata olması durumu süreci uzatabilmektedir.

İngiltere Tier-1 Vizesi Randevu İşlemleri

Konsolosluğa yapılacak olan vize başvuru dosyasının teslimi için randevu alınması gerekir. Tier-1 vize başvuru sayfası üzerinden ‘Book Appointment’ bölümünden randevu yeri ve türü seçilmelidir. Belirlenen randevu tarihi ve saatinden sonra aynı sayfa üzerinde Tier-1 Girişimci Vize müracaatı için hazırlanması gereken evrakların listesi sistem tarafından sunulmaktadır. Randevu alımının tamamlanması sonrası online olarak güvenli ödeme sistemine yönlendirme yapılmaktadır. Bütün online işlem bittiğinde, ödeme ve randevu konfirmasyon emaili ulaştırılmaktadır.

İngiltere Konsolosluğu’na ait resmi web sitesi Visa4UK üzerinden online olarak önbaşvuru alınırken; Tier-1 Vizesi işlemleri için başvurular, İngiltere İçişleri Bakanlığı-Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) tarafından yetkilendirilmiştir. İngiltere Vize Başvuruları’nın değerlendirilmesi, karar aşaması ve vize süresi tamamen İngiltere Sınır Dairesi (UKBA) tarafından değerlendirilerek, karara bağlanmaktadır.

İngiltere Tier 1 Vize Kategorileri

1) İngiltere Tier 1 Olağanüstü Yetenek Vizesi: İngiltere’de çalışabilmek için Sosyal ve Fen Bilimleri, Mühendislik, Dijital Teknoloji, Tıp, Sanat vb. alanlarında yeteneğe sahip olan kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür.  Puanlama sistemi üzerinden değerlendirilen bu vize türü için başvuru sahiplerinin 75 puan alması esastır.

2) İngiltere Tier 1 Yatırımcı Vizesi: ülkeye en az 2.000.000£ yatırım yapabilecek Avrupa Birliği ve İsviçre vatandaşları haricindeki kişilerin diğer gerekli şartları taşıyan kişilerin başvurabileceği vize türüdür. Bu vize türü ile ülkede çalışan ya da eğitim alan statüsünde ikamet edilebilmektedir. Puan bazlı değerlendirilecek olan bu başvurular için 75 puan alınması gerekir.

3) İngiltere Tier 1 Mezun Girişimci Vizesi: Birleşik Krallık’taki bir yükseköğrenim kurumundan veya denkliği olan başka bir ülke okulundan en az lisans düzeyinde mezun olan ve iyi bir iş fikri ile İngiltere’de çalışmak isteyen girişimcilerin başvurulabileceği bir vize türüdür. Başvuru sahiplerinin B1 düzeyinde İngilizceye sahip olması gereken bu vize türünde Puan sistemine göre kişilerin 75 puan alması esastır.

4) İngiltere Tier 1 Girişimci Vizesi: İngiltere’de kendi işini kurmak isteyen, bir işe ortak olmak isteyen ya da mevcut bir işyerini devralmak isteyen girişimcileri kapsayan vize türüdür. Puan sistemine göre en az 75 puan almak gereklidir. Ayrıca her başvuru türünün puanlama sisteminin birbirinden farklı olduğu unutulmamalıdır.

Genel Başvuru Koşulları

Tier-1 İngiltere Girişimci Vizesi için başvuru sahibi girişimcinin;

  • Yeni açacağı veya devralacağı iş için minimum olarak 200 Bin Sterlin yatırım yapması
  • Yatırım yapılacak sermayenin Banka gibi resmi bir makamda olması,
  • Resmi makamlarda gösterilen sermayenin İngiltere’ye transfer edilmesi için herhangi bir engel olmaması, (Aksi halde işlem başlatılamamaktadır)
  • Kurulacak ya da devralınacak işletmenin katma değer üreten bir meslek olması ve bu iş kolunun detaylı olarak tüm hatları ile uzman kişiler tarafından hazırlanan bir İş Planı ile açıklanması gerekmektedir.

İngiltere Tier 1 Vizesine Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Olağan Üstü Yetenekliler T-1 Vizesi için her alandan kişinin başvuru yapmasına izin verilmemiştir. Belirlenen bazı alanlar üzerinde meslek sahibi olan, yeteneği olan veya eğitim almış kişiler İngiltere Tier 1 Vizesine başvuruda bulunabilirler. Olağanüstü Yetenekliler için belirtiler kategoriler ise;

  • Fen Bilimleri
  • Sosyal Bilimler
  • Tıp
  • Mühendislik
  • Sanat
  • Dijital Teknoloji alanlarında eğitim almış yeteneği olan veya meslek sahibi kişiler Birleşik Krallık’ta çalışmak için İngiltere Olağanüstü Yetenekliler Tier 1 Vizesi’ne başvuruda bulunabilirler.

 

Tier-1 Puanlama Sistemi Nedir?

Belirtilen fiyat ve numaralandırma yıl içinde kazandığınız toplamı ifade eder.

 

Yaşa Göre Puan Listesi
30-31 yaş için                                                                    :   5 Puan
28 yaş altı için                                                                   :  20 Puan
28-29 yaş için                                                                    :  10 Puan
Diplomaların İngiltere’de alınması durumunda  :    5 Puan
Gelirin İngiltere’de kazanılması durumunda        :    5 Puan

Ücrete Göre Puan Listesi
£16.000 – £17.999 —     5 Puan
£18.000 – £19.999 —    10 Puan
£20.000 – £22.999 —  15 Puan
£23.000 – £25.999 —  20 Puan
£26.000 – £28.999 —  25 Puan
£29.000 – £31.999 —   30 Puan
£32.000 – £34.999 —  35 Puan
£35.000 – £39.999 —  40 Puan
£40.000 ve üzeri   —   45 Puan

İngiltere Tier-2 Vizesi

İngiltere’ye çalışma amacı ile gitmek isteyen, Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) pasaport sahibi olan ve çalışma vizesi almak isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür.

İngiltere Tier 2 Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İngiltere Tier-2 Vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz

İngiltere Tier-2 Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Tier 2 vize işlemleri için İngiltere Konsolosluğuna doğrudan müracaat yapılamamaktadır.  Bunun yerine ikamet ettiğiniz yere en yakın olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan Vize Başvuru Merkezleri ve outsource edilmiş kurumlara başvuru yapılabilir.

İngiltere Tier-2 Vize Ücretleri

Başvurunun tamamlanması için ödenmesi gereken Vize ücretleri, kişinin başvuru yaptığı çalışma vizesi türüne ve süresine bağlı olarak değişmektedir. İngiltere tier 2 çalışma vizesi kategorilerine göre değişen konsolosluk harç bedelleri ise şöyledir;

Tier 2 General, ICT long term staff, sport & MoR sponsored for up to three years: applicant & dependants (3 yıla kadar başvuru sahibi ve bakmakla yükümlü olunan kişiler) Vizesi Konsolosluk Harç Bedel : 845 Dolar, Tier 2 General, ICT long term staff, sport & MoR sponsored for three years or less: main applicant: CESC (3 yıl veya daha az süre Tier-2 Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Vize Harç Bedeli: 768 Dolar,Tier 2 ICT short term staff, graduate trainee & skills transfer: applicant & dependants (Ana başvuru sahibi ve bakmakla yükümlü olunanlar- kısa dönemli personel, yüksek lisans stajı ve beceri transferi) Vizesi Konsolosluk Vize Harç Bedeli: 667 Dolar,Tier 2: ICT short term staff, graduate trainee & skills transfer: main applicant: CESC ( Ana Başvuru Sahibi Tier-2 Kısa Dönemli Personel, Yüksek Lisans Stajı Ve Beceri Transferi) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli:  591 Dolar,Tier 2 General shortage occupation sponsored for up to three years: applicant & dependants ( 3 yıla Kadar Ana Başvuru Sahibi ve Bağımlıları Tier-2 ) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 642 Dolar,Tier 2 General shortage occupation sponsored for up to three years: main applicant: CESC ( 3 yıla kadar Ana Başvuru Sahibi Tier-2) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 566 Dolar,Tier 2 General, ICT long term staff sponsored for over three years: applicant & dependants ( 3 Yıl Boyunca Sponsorlu Uzun Süreli Personel Ana Başvuru Sahibi ve Bağımlıları) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 1689 Dolar,Tier 2 General, ICT long term staff sponsored for over three years: main applicant: CESC ( 3 Yıl Boyunca uzun Süreli Sponsorlu Personel  Ana Başvuru Sahibi) Vizesi Konsolosluk Vize Harç Bedeli:  1613 Dolar,Tier 2 General, shortage occupation sponsored for over three years: applicant & dependants ( 3 yıl boyunca, Başvuru sahibi ve bakmakla yükümlü olunan bağımlılar için Tier-2) Vizesi Konsolosluk Vize Harç Bedeli: 1285 Dolar, Tier 2 General, shortage occupation sponsored for more than three years: main applicant: CESC ( 3 yıldan uzun süreli Ana Başvuru Sahibi için Tier-2) Vizesi Konsolosluk Vize Harç Bedeli: 1209 Dolar.

İngiltere Tier 2 Vize Başvuruları Sonuçlanma Süresi

İngiltere Tier 2 vize kategorisi üzerinden yapılan vize başvurularının sonuçlanma süresi Türkiye ve Birleşik Krallık resmi tatillerine göre uzayabilmekle birlikte yaklaşık 15 iş günüdür. Başvuru esnasında konsolosluğa iletilen evraklardaki bir eksiklik ya da hata olması durumu süreci uzatabilmektedir.

İngiltere Tier 2 Vizesi Online Başvuru Nasıl Yapılır?

Vize Başvuru Merkezine müracaat öncesinde İngiltere Konsolosluğu’na ait resmi web sitesi Visa4UK üzerinden online olarak ön başvuru yapılarak vize başvuru dosyasının teslimi için randevu alınmalıdır. Sistem tarafından sunulan hazırlanması gereken evrakların listesi hazırlanmalıdır. Randevu alımının ardından online sistem güvenli ödeme sistemine uygun olarak vize ücreti yatırılmalıdır. Bütün online işlemler bittiğinde, ödeme ve randevu konfirmasyon belgesinin koyasına kişi dosyasına eklemelidir.

İngiltere Tier 2 Vizesi Türleri

 

İngiltere Çalışma Vizesi olarak adlandırılan;

  • İngiltere Tier-2 Genel Vize (Skilled Worker),
  • İngiltere Tier-2 Şirket İçi Transfer Vizesi (Intra Company Transfer),
  • İngiltere Tier-2 Sporcular Vizesi (Sports Person) ve
  • İngiltere Tier-2 Din Adamı Vizesi (Minister of Religion) olarak Tier-2 Vize başlığı altında 4 farklı kategori bulunmaktadır.

Yüksek nitelikli göçmen olarak gelmek isteyen ve çalışma vizesi başvurularında bulunan kişilerin sahip olduğu mesleki ve eğitim düzeylerinin ölçülmesi için oluşturulmuş Puanlama Sistemi ile değerlendirme yapılır. Tier-2 Vizesi için geçerli olan bu puanlama sistemine göre; toplamda 70 puan alınması gerekmektedir.

  • Lisanslı şirket sponsorluğu (COS Belgesi),
  • Yıllık maaş geliri (yıllık 152.100 GBP ve üzeri),
  • Dil yeterlilik seviye,
  • Şahsi banka hesabında İngiltere Hükümeti’nin belirlediği miktarın maddi kaynak olarak gösterilmesi gibi birçok özellik derecelendirme sistemi ile puanlamaya tabi tutulur

 

İngiltere Çalışma Vizesi kategorisinde başvuru sahiplerinin bağımlıları (dependant) yani eş ve çocuklarını bazı şartları yerine getirmeleri durumunda İngiltere’ye getirme hakları bulunmaktadır. Bu şart ise; Her bir bağımlı aile üyesi için £630 miktarındaki paranın banka hesabında 90 gün boyunca (son 3 aylık hesap hareketi) gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu bilgilerin yasal evrakla ispatı zorunludur.

COS Belgesi (Certificate of Sponsorship) Nedir?

İngiltere Göçmenlik Yasaları’na göre; İngiltere’de çalışmak üzere bir şirketten iş teklifi alan kişilerin istihdam eden şirketten sponsorluk yetkisini, “Certificate of Sponsorship” (COS Belgesi) içeren belgeye sahip olmasını zorunlu tutmuştur. COS Belgesi (Certificate of Sponsor ) başvuru için önemli bir evraktır. Başvurusu sırasında lisanslı sponsor kurumun referans numarası gereklidir.

Tier 2 Vizesi için Dil Yeterlilik Seviyeleri Nelerdir?

 

Tier 2 (Genel)- B1 Okuma, Yazma, Konuşma ve Dinleme      Genel Ölçek Puanı ve her beceri için 4.0
Tier 2 (Sporcu)- A1 Okuma, Yazma, Konuşma ve Dinleme     Genel Ölçek Puanı ve her beceri için 4.0
Tier 2 (Din Adamı)-B2 Okuma, Yazma, Konuşma ve Dinleme    Genel Ölçek Puanı ve her beceri için 5.5

Tier 2 Vizesi Başvuru Formu Nasıl Hazırlanır?

Tier-2 Vizesi için hazırlanan evrakların, düzenli, anlaşılır ve yasal geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.
Hazırlanacak Tier 2 Vize Başvuru dosyası içinde;

  • Online VAF 9 Vize Başvuru Formu çıktısı,
  • Randevu Bildirimi,
  • Puanlama sisteminde beyan edilen bilgileri destekleyen belgeleri,
  • Banka hesap dökümü,
  • Vize ücretinin ödeme e-maili ve evrakların orijinalleri ile fotokopileri birlikte hazır bulunmalıdır.

Başvuruda bulunulan tüm vize türlerinde geçerli olmak kaydıyla başvuru formu online olarak bilgisayar üzerinde doldurulmaktadır. Form üzerinde yapılacak hatalar nedeniyle ret kararı alınmaması için bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması önemlidir.

İngiltere T-2 Çalışma Vizesi Önemli Hususları ve Ret Gerekçeleri

T-2 Çalışma Vizesi başvurularında kullanılan evrakların asılları ve fotokopilerinin sunulması önem arz etmektedir. Belgelerin asıllarının olmaması durumunda ret cevabı alma riski doğduğu gibi, olası ret kararında evraklarının asıllarının teslim edilmesini sağlamak amacıyla fotokopilerinin bulunması gerekmektedir.

İngiltere Tier 2 Çalışma Vizesi başvurularında İngiltere Konsolosluğu karara varmadan önce gerekli görmesi halinde başvuru sahiplerini görüşmeye çağırabilir veya ek evrak talep edebilir. Gerekli evraklar, istenen belgeler doğru ve eksiksiz bir halde tamamlanmamış ise konsolosluk tarafından ret edilme durumu yüksektir.

İngiltere Tier-2 Vizesi başvurusunda ret kararı olması durumunda başvuru sahibine Ret Gerekçesinin de bulunduğu bir metin bulunan belge teslim edilir. Bu belge üzerinde neden ret verildiği detaylı olarak madde madde açıklandığı gibi kararda belirtilen gerekçeye bağlı olarak kişinin itiraz hakkı da bulunmaktadır. Tüm bunlarla birlikte kişiler her zaman yeni bir başvuru yapabilirler. Bu durumda koşullarda değişiklik olması durumuna dikkat edilmelidir. Aksi halde tekrar bir ret kararı alınması olasıdır.

İngiltere Tier-4 Öğrenci Vizesi Nedir?

Tier-4 (General) Öğrenci Vizesi, İngiltere’de 1 yıldan daha uzun sürecek olan Dil Kursu, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doktora Sonrası Araştırma ve Mesleki Sertifika Programlarına katılıp eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Ayrıca 4-17 yaş aralığında ilköğretim ve lise eğitimini İngiltere eğitim kurumlarında tamamlamak isteyen öğrenciler de Tier-4 (Child) Vize türü üzerinden başvuru yapabilirler. Bununla birlikte 3. Seviye ve üzerinde dil eğitimi yeterliliği olan 16-17 yaş grubundaki öğrenciler, Tier-4 (General) veya Tier 4 (Child) Vize kategorilerinden biri ile başvuru yapmaları yapabilirler. Özellikle İngilizce Dil Kursu Başvurularının Tier-4 (General) Vize türü üzerinden yapılmasına dikkat edilmelidir.

İngiltere Tier-4 Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

İngiltere Tier-4 Vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz
Tier-4 vizesi başvurusunda sunulan evraklar eksiksiz ve prosedürlere uygun olmalıdır. Sunulan eksik ya da hatalı bir evrak başvuru sürecine olumsuz yansıyacağından evrakların hazırlanmasına özen gösterilmeli ve tüm prosedürler yerine getirilmelidir. Bunun dışında Konsolosluk birimi gerek görmesi halinde başvuru sahibini mülakata çağırabilmektedir.

Tier 4 Öğrenci Vizesi Başvurusu Nereye Yapılır?

Konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve İkamet ettiği şehre en yakın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla vize başvuruları yapılmaktadır.

İngiltere Tier-4 Vize Ücretleri

Tier-4 Visa/İngiltere Tier 4 Öğrenci Vizesi, Student Applicant and Dependants Vizesi (Puan Tabanlı Sistemde İngiltere Öğrenci Vizesi ve Bağımlıları) Konsolosluk Harç Bedeli: 482 Dolar, başvuru için talep edilen ekpress kurye dönüş hizmeti (pasaportun hızlı kurye aracılığıyla teslimi): 20£, Başvuru sonrasında SMS Bildirimi: 1£, form doldurma hizmeti, rezervasyon hizmetleri ve randevu gününün belirlenmesi gibi işlemler için ek hizmet bedelleri ödenmelidir. Harç bedeli yatırılmamış vize başvuruları kabul edilmemektedir. Ayrıca bu ücretler vize başvuru harç bedelidir. Ek alınan hizmetler bunlara dahil değildir.

Tier-4 Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere Tier 4 vize kategorisi üzerinden yapılan vize başvurularının sonuçlanma süresi Türkiye ve Birleşik Krallık resmi tatillerine göre uzayabilmekle birlikte yaklaşık 15 iş günüdür. Başvuru esnasında konsolosluğa iletilen evraklardaki bir eksiklik ya da hata olması durumu süreci uzatabilmektedir.

İngiltere Tier 4 Öğrenci Vizesi Randevu İşlemleri

Online Form işleminin tamamlanmasının ardından aynı sistem üzerinden kişi randevu işlemlerini gerçekleştirir. Tercih edilen gün, saat ve başvuru ofisinin seçilmesinin ardından kişi randevu işlemlerini online olarak onaylamak ve onaylanan randevu belgesinin bir kopyasını başvuru dosyasına eklemek zorundadır. Onay işlemi tamamlanmamış ve randevu belgesi alınmamış başvurular kabul edilmemektedir.

Tier-4 Vize Başvuru Sahipleri, başvuru dosyasına hakim olmalı ve mülakat yapılması durumunda çelişkiye yer vermemek adına tutarlı cevaplar vermelidir. Mülakat sırasında kişinin dosyası kontrol edilir ve dosya içerisinde bulunan evraklarda herhangi bir eksiklik ya da yanlışlık var ise bu durum kişiye anlık olarak bildirilir. Eksik evrak temini başvuru sahibinin inisiyatifinde olup, isteğe bağlı olarak eksik evrakla tamamlanmasının istenmesi halinde alınacak ret cevabından İngiltere Başkonsolosluğu sorumlu olmayacaktır.

Tier 4 Öğrenci Vizesi için Puanlama Sistemi Nasıl Yapılır?

İngiliz Hükümeti, İngiltere Öğrenci Tier-4 Vizesi için başvuru yapacakları belli bir Puanlama Sistemine tabi tutmaktadır. Toplam 40 puanın yeterli görüldüğü bu sistemde eğitim kurumundan alınan Kabul Mektubu (CAS Belgesi) 30 puan değeriyle bu puanlamanın en önemli kısmını oluşturmaktadır. İngiltere’deki eğitim ve yaşam masraflarının karşılığı olan maddi teminat beyanı ise 10 puandır. Toplamda 40 puan elde eden başvuru sahipleri, Tier-4 Vizesi’ne başvuru yapmaya hak kazanır.
Tier-4 Vizesi için eğitim kurumu olarak Birleşik Krallıkta sponsor desteği veren okulların listesine ‘gov.uk home office’ ve ‘UK NARIC’ sitesinden ulaşılabilmektedir. Resmi sponsor desteği veren İngiliz Eğitim Kurumu tarafından başvuru sahibinin eğitim seviyesi için başvurunun 3 ay öncesinde yasal olarak onaylanması gerekmektedir. Ayrıca Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora diplomalarının Birleşik Krallık Yüksek Eğitim Kurumları ile denkliğinin bulunması dikkat edilmesi gereken bir husustur.

Biometrik Veri Alım İşlemi Nasıl Yapılır?

Biometrik veri alım işlemi parmak izi ve yüz fotoğrafını içermektedir. Başvuru sahibi parmak izi ve fotoğraf işlemlerini yapabilmek için almış olduğu randevu tarihi ve saatinde Vize Başvuru Merkezi’nde, şahsen mutlaka bulunmalıdır.

İngiltere T4 Öğrenci Vize Reddi

T-4 Çalışma Vizesi başvurularında kullanılan evrakların asılları ve fotokopilerinin sunulması önem arz etmektedir. Belgelerin asıllarının olmaması durumunda ret cevabı alma riski doğduğu gibi, olası ret kararında evraklarının asıllarının teslim edilmesini sağlamak amacıyla fotokopilerinin bulunması gerekmektedir.

İngiltere Tier 4 Çalışma Vizesi başvurularında İngiltere Konsolosluğu karara varmadan önce gerekli görmesi halinde başvuru sahiplerini görüşmeye çağırabilir veya ek evrak talep edebilir. Gerekli evraklar, istenen belgeler doğru ve eksiksiz bir halde tamamlanmamış ise konsolosluk tarafından ret edilme durumu yüksektir.

İngiltere Tier-4 Vizesi başvurusunda ret kararı olması durumunda başvuru sahibine Ret Gerekçesinin de bulunduğu bir metin bulunan belge teslim edilir. Bu belge üzerinde neden ret verildiği detaylı olarak madde madde açıklandığı gibi kararda belirtilen gerekçeye bağlı olarak kişinin itiraz hakkı da bulunmaktadır. Tüm bunlarla birlikte kişiler her zaman yeni bir başvuru yapabilirler. Bu durumda koşullarda değişiklik olması durumuna dikkat edilmelidir. Aksi halde tekrar bir ret kararı alınması olasıdır.

İngiltere Vize Onayı için Dikkat Edilmesi Gerekenler

İngiltere Başkonsolosluğu tarafından incelenen vize başvuru dosyası değerlendirilmesinde ve kararın çıkması aşamasında aşağıdaki hususlar önemlidir.

  • Doğru ve eksiksiz olarak hazırlanmış başvuru dosyası,
  • İlgili vize türüne göre başvuru evraklarının hazırlanması
  • Başvuru sahibinin randevu günü ve saatinde hazırlıklı olarak başvuru merkezinde bulunması
  • Online olarak doldurulan başvuru formunun gerçek bilgiler ile doldurulması
  • Vize takip sürecinin tutarlı olması
  • Başvuru sırasında yazılı olarak verilen evrakların içeriğinin mülakatta sözlü olarak mülakat desteklenmesi
  • Mülakat esnasında cevapların doğru ve tutarlı olması
  • Kişinin Türkiye’deki mesleğine ve ikametine uygun olarak resmi gelir evraklarını eksiksiz olarak Konsolosluğa sunulması vizenin onaylanması için hayati önem sahiptir.

Eksik ve yanlış olarak verilen bilgiler yalan beyan olarak sayılacağından dolayı başvurusunun olumsuz olarak sonuçlanmasına neden olabilir ve sonraki İngiltere Vize Başvurularını da negatif yönde etkileyebilir.

İngiltere Tier 5 Vizesi

İngiltere’de belirli bir proje amacıyla ya da bir program amacıyla geçici süreli çalışmak üzere ülkeye giriş yapmak isteyenlerin başvurduğu vize türü İngiltere Geçici Çalışma Vizesi (Tier-5) olarak adlandırılır.

İngiltere Geçici Çalışma Vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler puan bazlı sisteme bağlı olarak gerekli puanları toplaması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişiler mesleki ve akademik durumlarına uygun olan vize türüne göre gerekli puanları toplayıp başvuruda bulunabilirler. Başvuruları onaylanan Yaratıcı ve Spor Dalları Vize Kategorisi ve Vakıf/Hayır Kurumu Çalışanlarına 1 yıl + 28 gün kalış hakkı tanınırken; Din Görevlileri, Hükümet Tarafından Onaylanan Değişim Programları (Erasmus) Vizesi ve Uluslararası Anlaşma Vizesi için 2 yıl + 28 gün süre ile İngiltere’de kalma ve çalışma hakkı tanınmaktadır.

Tier-5 Vizesi için Gerekli Belgeler

İngiltere Tier-5 Vize Başvurusu için önemli olan husus; vize için gerekli evrakların İngiltere Başkonsolosluğu tarafından istenilen formatta, aslı ile tercümesinin birlikte sunulması ve seyahat amacının gerekçelerini açık/net beyan etmesidir.

  • Lisanslı kişi veya kurumdan sponsor desteği alındığını gösteren ve başvuru için zorunluluk olan COS Belgesi gerekmektedir. COS belgesinde yer alan bilgilerin resmi evrakla kanıtlanmaları mecburidir. Ancak İngiltere’de yerleşik olan kuruluşun sponsorluk anlaşması bulunmaması halinde Uluslararası Sponsorluk Lisansı için UKBA Home Office sayfasından Premium Sponsor Kuruluş Listesine ulaşılması gerekmektedir.
  • Maddi yeterlilik şartını karşılaması amacıyla başvuru tarihinden en az 90 gün öncesinde İngiltere’de kalış süresince maddi gereksinimleri karşılayacak miktarın banka hesabında bulunması,
  • İngilizce yeterlilik şartının karşılanması gerekmektedir.
  • Hazırlanması gereken diğer evraklar için Çilek Vizenin deneyimli ekibinden 0 850 888 70 71 telefon numarası üzerinden bilgi alabilirsiniz.

NOT: İngilizce olmayan destekleyici belgelerin, tercümanın adının bulunduğu ve aslına uygun tercüme edildiğine dair tasdik şerhi bulunan tercüme belgesi olmalıdır. Ayrıca tercüme belgesinin üzerinde tarih ve tercümanın imzasının bulunmasına dikkat edilmelidir.

İngiltere Tier 5 Vizesine Nereden Başvuru Yapılır?

Konsolosluk tarafından outsource edilmiş kurum ve İkamet ettiği şehre en yakın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Gaziantep’te bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla vize başvuruları yapılmaktadır.

İngiltere Tier-5 Vizesi Ücretleri

Tier-5 Applicant (Temprorary Worker) Main Applicant and Dependants (Ana Başvuru Sahibi ve Bakmakla Yükümlü Olunan Bağımlılar için Tier-5 Geçici Çalışma) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 338 Dolar, Tier-5 Applicant ( Temprorary Worker) CESC Main Applicant Only ( Ana Başvuru Sahibi için Tier-5 Geçici Çalışma) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli : 262 Dolar, Tier-5 Applicant  (Youth Mobility Scheme) Main Applicant Only ( Ana Başvuru Sahibi için Gençlik Hareketliliği Planı Tier-5) Vizesi Konsolosluk Harç Bedeli: 338 Dolar. Tier 5 vize başvuruları için Super Priority Services Hizmet bedeli: 956 Sterlin. Yapılacak başvurular için randevu günü oluşturma, online form doldurma, rezervasyon planlaması gibi hizmetler ek ücretlere tabi olmaktadır.

İngiltere Tier 5 Vizesi Sonuçlanma Süresi

İngiltere Tier 5 vize kategorisi üzerinden yapılan vize başvurularının sonuçlanma süresi Türkiye ve Birleşik Krallık resmi tatillerine göre uzayabilmekle birlikte yaklaşık 15 iş günüdür. Başvuru esnasında konsolosluğa iletilen evraklardaki bir eksiklik ya da hata olması durumu süreci uzatabilmektedir. Ancak ek ücret ödenmesi halinde vize sonuçlanma süresini kısaltmak mümkündür. Priority Services ile başvuruların sonuçlanma süresini 3 ile 5 iş güne,  Super Priority Services ise sadece İstanbul’dan yapılan başvurular için sonuçlanma süresini 24 saate indirilebilmektedir.

İngiltere Tier 5 Vizesine Kimler Başvuru Yapabilir?

Birleşik Krallık Toprakları içinde yer alan İngiltere’de geçici çalışma izni almak isteyenlerin başvurduğu vize türüdür. 5 farklı alt kategoride yapılan başvurular ise şöyledir.

  • Sanatçı/Sporcu (Creative and Sporting): Sanat ya da spor dallarından birinde deneyim sahibi olmak ve geçici olarak çalışmak isteyenlerin yaptığı başvuru türüdür.
  • Hayır İşleri Çalışanı (Charity Worker): İngiltere’de bulunan bir hayır kurumu ya da vakıfta gönüllü olarak çalışma niyetinde olan kişiler için geçerli başvuru türüdür.
  • Din Adamı (Religious Worker) : Kısa süreli olarak İngiltere’de görev almak isteyen din adamlarının başvurabileceği vize türüdür.
  • Devlet Onaylı Değişim Programı (Government Authorised Exchange): Deneyim kazanabilmek veya kısa süreli olarak çalışma isteyen kişilerin başvurabileceği geçici çalışma vizesi türüdür.
  • Uluslararası Anlaşmalı (International Agreement): Yabancı bir hükümet için İngiltere’de kısa süreli çalışmak amacında olanların başvurması gereken vize türüdür.

 

Tier-5 Geçici Vize Kategorileri

İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma Vizesinin alt kategorileri ise;

  • Yaratıcı Spor Dalları,
  • Vakıf Kurumları,
  • Gönüllü Eğitim Kurumları,
  • Din Mensupları,
  • Erasmus Programına Katılanlar,
  • Uluslararası Anlaşma Sağlayanlar

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesini diğerlerinde ayıran en önemli özellik ise İngilizce dil şartı zorunluluğu bulunmamasıdır. Bu nedenle kişinin dil sınavına girmek ya da İngilizce dil bilgisini ispat etmek zorunda değildir. Ancak sponsorlu belgesi olarak adlandırılan COS belgesi ve üzerinde yer alan referans numarasına sahip olması son derece önemlidir.

Tier-5 Vize Kategorisi’nde İngiltere Geçici Çalışma Vizesi için başvuru yapan şahıslar, puan bazlı sistemden 40 puanı almış olmak zorundadırlar. Puan dağılımının kategorileri ise;

Doktora Diplomasının Puanı                                                             —    15 Puan
Teklif Edilen İş, Yerel İşgücü Testini Geçiyor ise                            —    30 Puan
Şirket İçi Transfer Var ise                                                                   —    30 Puan
Belirlenmiş ve Onaylı Lisans Altı Diplomanın Göstergesi             —     5 Puan
Lisans ve Yüksek Lisans (Master) Diplomasının Yansıdığı Puan   —    10 Puan
İş Eksik Alan Kısmında Bulunuyor ise                                               —    50 Puan
Öğrenim Sonrası Çalışma Olacak ise                                                —    30 Puan

Brüt Gelir Hesabına göre yapılan puanlama ise;

17.000 arası 19.999       —   5 Puan
20.000 arası – 21.999    —  10 Puan
22.000 arası – 23.999    —  15 Puan
24.000 ve üstü ise         —   20 Puan

Tier 5 Vizesi Nasıl Alınır?

Tier-5 Vizesi Puanlama Sistemi’ne göre başvuru sahiplerinin toplamda 40 puan toplamaları gerekmektedir. Gerekli olan puan için geçici çalışma izni almak için zorunlu olan ve 30 puanı resmi Kabul Mektubu (COS Belgesi) ile İngiltere’de seyahat masraflarının karşılanabileceğine dair ispat niteliğinde olan bankada para karşılığı olarak bulunması 10 puan toplamak yeterli olacaktır.

Tier 5 Vizesi Online Başvuru İşlemleri

Tier 5 Vize türü için İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu ve Ankara İngiltere Büyükelçiliği doğrudan müracat kabul etmemektedir. İngiltere Başkonsolosluğunun resmi web sitesi Visa4UK üzerinden online İngiltere Vize Başvuru Formu doldurularak ön başvuru yapılabilir. Geçici çalışma izni için yapılacak başvurular; İngiltere İçişleri Bakanlığı-Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) tarafından yetkilendirilmiş İngiltere Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile randevu alınması kaydıyla kabul edilmektedir.

 

 

Online başvuru işlem sıralaması ise kısaca;

  • Randevu tarih ve saati içinden uygun olan randevu tarihinin alınması
  • Vize müracaatı için hazırlanması gereken evrakların listesi sistem tarafından gösterilecektir.
  • Sonrasında online sistem üzerinden güvenli ödeme sistemine yönlendirme yapılır
  • Online vize başvuru işlemi bittiğinde, ödeme ve randevu konfirmasyon e-maili gönderilir.

İngiltere Yeni “Biyometrik Oturum İzni” Uygulaması

İngiltere Konsolosluğu, Geçici TIER 5 Çalışma Vizesi ile gönüllü iş etkinliği sürdürmesi gereken kişilere, program süresi kadar vize tanınmaktadır. İngiliz Hükümeti tarafından yeni “Biyometrik Oturum İzni” uygulamasının yürürlüğe sokulmasından ötürü vize başvurularına 30 gün süreli vize (‘vignette sticker’) onayı verilmektedir. Ancak kişinin İngiltere’ye girişinden sonra 10 gün içerisinde Biometric Residence Permit için vize başvurusunda belirttiği adrese yakın bir Posta Ofisi’ne gitmesi gerekmektedir.

İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından verilen yasal izin postaneden teslim alındıktan sonra yürürlüğe girmektedir. Eğer Tier 5 vize sahibi, 30 gün içerisinde İngiltere’ye giriş yapamaması durumunda vizesi zaman aşımına uğrayacağından Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi için tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.

Birleşik Krallık Biometrik Veri Alım İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Geçici çalışma izni başvuru dosyasının teslimi sırasında biyometrik bilgilerini (parmak izi ve dijital yüz fotoğrafı) ibraz etmelidirler. Biyometrik işlemin yapılabilmesi için sistem tarafından verilen randevu tarih ve saatinde başvuru merkezinde şahsen bulunmak zorundadır. Dijital yüz fotoğrafının çekilmesi esnasında yüz ayrıntılarının net bir şekilde görünmesi, peçe, güneş gözlüğü, gözlük vb. aksesuarların olmaması gerekmektedir.

İngiltere Geçici Çalışma Vizesi olan Tier 5 Vize Başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli hususlar ise;

  • Evrakların eksiksiz olarak hazırlanması,
  • Hazırlanan dosyada bulunan bilgilerin online ortamda Vize Başvuru Formuna aktarılması,
  • Online olarak doldurulan bilgilerin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Aksi takdirde yanlış ya da eksik bilginin düzeltilmesine imkan olmayacaktır. Bu durumda ret cevabı almak gibi sorun oluşabilmektedir.

İngiltere Tier 5 Geçici Çalışan Vize Reddi

İngiltere T5 Geçici Çalışan Vizesi işlemlerine başvuru esnasında hazırlanan dosyada gerekli evrakların asıl ve fotokopilerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Başvurunun onaylanması için asıllarının olması şartı vardır. Evrakların fotokopilerinin bulunması ise olası ret kararı sonrası belgelerin asılların teslim edilmemesine karşılık bir önlem niteliğindedir.
Bunlarla birlikte hazırlanan evrakların İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) vize memuru tarafından incelenebilmesi için, İngilizce olmayan destekleyici belgelerin tercümelerinin asıllarıyla birlikte teslim edilmesi zorunludur.  Burada tercüme edilmiş belgelerin tercümanın adı ve aslına uygun tercüme edildiğine dair tasdikli olması gerekmektedir. Ayrıca tercümanın adı ve imzasının bulunmasına dikkat edilmelidir.

Tier 5 Vize Sahibi Kişi İngiltere’de Kalış Süresi Boyunca Neler Yapabilir?

  • Mesleki ve Akademik durumuna uygun olarak bazı alanlarda kursa gidebilir.
  • Sponsorluk Belgesinde aldığı yerde çalışabilir.
  • Haftalık 20 Saati geçmemek Koşulu ile aynı sektör ve aynı seviyede olan farklı bir işte 2. iş olarak çalışabilir
  • Aile Bireylerini beraberinde götürebilir.

Tier 5 Vize Sahibi Kişi İngiltere’de Kalış Süresi Boyunca Neler Yapamaz?

  • İş İçin Herhangi bir ödeme alamaz
  • Kalıcı Bir İş alamaz
  • Kamu Fonları alamaz

İngiltere Turistik Vize

İngiltere Turistik Vizesi, İngiltere’ye turistik bir gezi planlayanlar, sportif ve sanatsal etkinliklere katılmak isteyenler için gerekli olan vize türüdür. Turistik vize başvuruları için Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) pasaport sahipleri vize işlemlerine tabidirler. Sadece Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günlük seyahat etmeleri koşuluyla vize işlemlerinden muaf tutulmuşlardır.

İngiltere Turistik Vize Evrakları

İngiltere Turistik Vizesi için Konsolosluk tarafından gerekli belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan evrakların neler olduğu, dikkat edilmesi gerekenler ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek almanız faydalı olacaktır. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

İngiltere Turistik Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İngiltere turistik vize başvuruları Birleşik Krallık Konsolosluğuna outsource edilmiş kurum ve vize hizmet merkezleri aracılığıyla tamamlanır. Başvuru sahipleri Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da bulunan vize hizmet merkezleri aracılığıyla işlemlerini yürütebilirler. Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet pasaport hamilleri ülkeye giriş yapabilmek için gerekli vize koşullarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidir. Bu noktada Çilek Vize sizlere en iyi hizmeti verecektir.

İngiltere Vizesi İle Hangi Ülkelere Giriş Yapılır?

İngiltere vizesi ile İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’e de giriş yapılabilmektedir. Ancak bu vize ile Güney İrlanda’ya (İrlanda Cumhuriyeti) girmek isteyen kişiler, ilk girişini İngiltere üzerinden yapmalıdır.

İngiltere Turistik Vize Ücreti

İngiltere turistik Vizesi için ödenmesi gereken harç bedeli kişinin ne kadar süreli bir vize talebi olduğuna göre değişmektedir. Bunlar kısaca, 6 Aylık İngiltere Turistik Vizesi Harç Bedeli: 129 Dolar ($), 2 Yıllık Turistik İngiltere Vizesi Harç Bedel :485 Dolar ($), 5 Yıllık Turistik İngiltere Vizesi Harç Bedeli: 881 Dolar ($), 10 Yıllık Turistik İngiltere Vizesi Harç Bedeli: 1105 Dolar ($)’dır. Bu ücretler yalnızca İngiltere Konsolosluğu tarafından talep edilen vize harç bedeli olmakla beraber bu ücretlere ek olarak; konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi servis bedelleri bulunmaktadır.
İngiltere’ye turistik amaçlı seyahat etmek için vize başvurusunda bulunan kişilerin, aldıkları ek hizmete karşılık ödedikleri ek ücretler ise; Ekspress Kurye Dönüş Hizmeti: £ 20,00 ( Vize kararı çıktıktan sonra pasaportun hızlı kurye hizmeti ile teslim alınması), Sms Bildirimi :  £ 1,00 ( Vize başvuru sonucu hazır olduğunda kişiye sms kanalı ile bilgi mesajı gönderim hizmeti), Süper Öncelikli Vize Servisi :  £ 956,00 ( İstanbul ilinden yapılan başvurular için vize sonucunu 24 saatte almak isteyen kişilere sunulan hizmet), Öncelikli Vize Servisi :  £ 212 ( Bazı vize tipleri için vize sonucunu 3-5 iş günü içerisinde teslim almak için sunulan hizmet).

 

İngiltere Turistik Vize Sonuçlanma Süresi

İngiltere Turistik Vize için yapılan başvurular 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak gerek Birleşik Krallık gerekse Türkiye’nin resmi tatilleri dolayısıyla süre bazen uzayabilmektedir. Dolayısıyla başvuru sahiplerinin resmi tatil günlerini ve seyahat tarihlerini gözeterek başvuru işlemlerini yürütmesi gerekir. Ek ücret ödeyerek alınan Öncelikli Vize Servisi hizmetine göre işlemlerini 3-5 iş günü içinde sonuçlandırması mümkündür. Süper Öncelikli Vize Hizmeti ile yapılan başvuruların açıklanma süresi ise 24 saattir.

İngiltere Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere’ye seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere Turistik Vizesi almak zorundadırlar. Turistik İngiltere Vizesi için kişinin vize başvuru formunu online ve İngilizce yazı dilinde doldurması gerekmektedir. Doldurulan formda beyan edilen bilgiler ile kişinin dosyasında sunmuş olduğu belgelerin tutarlı olması gerekmektedir. Yanlış ya da eksik verilen bilgiler konsolosluğun gözünde yalan beyan olarak geçerli olacağı için başvurunun ret olarak sonuçlanmasına neden olabilecektir. Bu nedenle doğru bilgiler içeren bir Turistik İngiltere Vize Başvuru dosyası hazırlamanız gerekmektedir.

Elektronik ortamda yapılan form doldurma işleminin ardından, aynı sistem üzerinden randevu gününü belirlenmelidir. Randevu gün ve saatinde ilgili başvuru merkezinde hazır bulunarak evraklar şahsen teslim edilmeli ve biyometrik veri alım işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Tüm bunların ardından yasal olarak başvuru sonucu bekleme süresi 21 iş günüdür. Bu sürenin sonucunda vize kararı olumlu ise kişinin pasaportuna ilgili vize basılır. Ancak olumsuz olması halinde pasaporta basılan ret kaşesi ile beraber kişiye özel düzenlenmiş detaylı olarak kişinin neden ret aldığını açıklayan İngilizce Ret Belgesi gönderilir.

İngiltere Turistik Vizesi ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

1. İngiltere Turistik Vize Başvurusu İçin Randevu Almak Gerekir mi?
İngiltere turistik vize başvuru işlemleri için İngiltere’ye seyahat amacı ve mesleki duruma uygun bilgilerle başvuru formu doldurulduktan sonra online ortamda randevu alınır. Başvuru sahibi randevu gün ve saatinde şahsen vize başvuru merkezinde bulunmalıdır.

2. Turistik İngiltere Vizesi için Acil Vize Başvurusu Var mıdır?
Turistik İngiltere Vizesi için başvuru sahibine seyahat başlangıç tarihinden maksimum 3 ay öncesine kadar işlem başlatılması hususunda izin verilmiştir. Ancak başvuru konusunda geç kalan kişiler veya pasaportunu uzun süre işlemde tutamayacak kadar yoğun kişiler için, Acil Turistik İngiltere Vize Başvuruları /Ekspres Vize Servisi bulunmaktadır. Priority ve Super Priority Service olarak adlandırılan Hızlı Turistik İngiltere Vize Servisi için kişinin ek ücret ödeyerek işlem süresi kısaltılabilmektedir. Priority Servisi için işlem süresi 3-5 iş günü arasında değişirken, Super Priority Servisi için işlem süresi 24 saattir. Ancak buaradaki önemli husus, Super Priority Vize Servisi yalnızca İstanbul ilinden yapılan başvurularda gerçekleştirilebilmektedir.

3. Mersin’de İkamet Ediyorum. İngiltere Turistik Vize Başvurusu İçin Hangi Şehirden Randevu Almalıyım?
İngiltere turistik vize başvuruları için randevular online ortamda alınmaktadır. Başvurusu sahibi ikamet ettiği şehre en yakın konsolosluk tarafından outsource edilmiş vize başvuru merkezine şahsen randevu gün ve saatinde gelerek işlemlerini gerçekleştirebilir. Konsolosluk tarafından outsource edilmiş vize başvuru ofisleri, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Adana, Bursa, Antalya ve İzmir’de bulunur. Kişinin ikamet şehrine bakılmaksızın vize başvuru ofislerinin herhangi birinden işlemler yürütebilir.

4. İngiltere Turistik Vize için Mülakata Katılmak Gerekir mi?
Turistik amaçlı İngiltere’ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaportu sahibi Türk Vatandaşları vize işlemleri için gerekli prosedürleri tamamlamak ile yükümlüdürler. Tamamlanması gereken vize işlemleri arasında randevu günü mülakata katılmak da yer almaktadır. Kişinin hazırlaması gereken evrakları ile beraber randevu günü ilgili başvuru merkezinde hazır bulunması gerekmektedir. Bu nedenle her başvuru sahibi Turistik İngiltere Vizesi için şahsen başvuruya katılmak zorundadır. Yapılan mülakat esnasında kişiden dosyası ve seyahati ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak ibraz etmesi beklenmektedir. Yanlış beyan edilen bilgiler veya eksik sunulan evraklar sonucunda alınacak olumsuz cevap kişinin başvurusun ret olarak bildirilmesine sebebiyet verecektir.

5. Turistik İngiltere Vizesi ile Hangi Ülkelere Seyahat Edilebilir?
Turistik İngiltere Vizesi için yapılan başvuru Birleşik Krallık Vize Sistemi üzerinden yürütülmektedir. Bu nedenle alınan İngiltere Vizesi, Birleşik Krallık Vizesi olarak geçerli sayılarak kişi bu sayede Birleşik Krallık Topraklarına bağlı olan İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler’e de giriş yapma hakkını elde etmiş olacaktır. Ancak Turistik İngiltere Vizesi ile Güney İrlanda’ya (İrlanda Cumhuriyeti) girmek isteyen kişiler, ilk girişini İngiltere üzerinden yapmalıdır. Bu koşulda Birleşik Krallık Vizesine sahip bireyler, Güney İrlanda seyahatleri için aynı vizeyi kullanabileceklerdir.

6. Turistik İngiltere Vizesi için Kişinin Banka Hesabında Ne Kadar Bakiye Bulunmalıdır?
İngiltere’ye seyahat etme niyetinde olan kişiler, vize başvuru işlemleri sırasında seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını banka hesap dökümü sunarak ibraz etmek zorundadırlar. Sunulan banka hesabında, kişinin Turistik İngiltere Vizesi için yurtdışında harcamayı planladığı bakiye TL veya Döviz olarak hesabında bulunmalıdır. Konaklama masrafı, uçak bileti ve yaşam giderleri gibi masrafların minimum düzeyde hesaplanarak yeterli miktarın kişin vize evrakları içerisinde yer alan banka hesap dökümünde bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde seyahat masraflarını karşılayacak yeterli maddi güce sahip olunmaması sebebi gösterilerek ret cevabı verilebilmektedir.

7. Yeni Evli Başvuru Sahipleri Önceki Soyadları ile Alınmış Pasaport ve Vizelerini Mevcut Soyadları ile Kullanabilir mi?
Yeni evli bireyler, evlenmeden önce aldıkları pasaport ve vizelerini, vize geçerlilik tarihlerini kontrol ederek kullanabilmektedirler. Ancak buradaki önemli husus, Yeni pasaport ve eski pasaportun seyahat süresince kişinin yanında taşıyor olması ve aynı zamanda resmi olarak soyadı değişikliğini kanıtlayan evlilik cüzdanının aslını da mevcutta yanında bulundurması gerekmektedir. Seyahat esnasında olası bir kontrolde sorun yaşamamak ve ivedilikle ülkeye giriş işlemlerini tamamlamak adına kişinin bu belgeleri yanında bulundurması gerekmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, geçerli vizesi olan kişiler mutlak suretle ülkeye giriş yapabilir algısı doğru değildir. Havaalanı pasaport kontrol memuru, istisnai durumlarda İngiltere Turistik Vizesi olan kişileri belirli kurallar dahilinde uygun görmediği takdirde ülkeye almama hakkına sahiptir.

8. Öğrenci olan Başvuru Sahiplerinin Sponsor Göstermesi Zorunlu mudur? Şahsi Banka Hesaplarını Sunarak Başvuru Yapmalarında Bir Sakınca Var mıdır?
Öğrenci konumunda olan ancak İngiltere’ye seyahat etmek isteyen Türk Vatandaşları, vize başvuru işlemlerini sponsor kullanarak gerçekleştirmelidirler. Öğrenciler için ilk etapta anne veya babalarının sponsor olması beklenir. Yasal ebeveynlerinin hayatta olmamaları ya da resmi olarak gelir durumlarını kanıtlayamıyor olmaları halinde ikinci kuşaktan akrabaları sponsor olarak gösterilebilmektedir. Buradaki sponsorluktan kasıt, kişinin yalnızca seyahat masraflarının karşılanması değil, yaşadığı ülkedeki geçim kaynağının da ibraz edilmesidir. Bu nedenle öğrenci bireyin şahsına ait banka hesap dökümü olmasına rağmen bu paranın kaynağının ispat edilmesi için anne veya babanın sponsorluğuna başvurulması gerekli olacaktır. Nitekim çalışmayan öğrenci konumundaki başvuru sahiplerinin, bankada göstermiş olduğu bakiyenin kaynağı ilk olarak anne ya da baba tarafından olduğu düşünülmektedir.

9. İngiltere Turistik Vize Başvurusu için Uçuş ve Konaklama Belgesi Satın Alınmalı mıdır?
Turistik amaçlı İngiltere’ye seyahat etmek isteyen kişiler vize başvuru işlemleri esnasında konaklama ve uçuş belgesini dosyasında bulundurmak ile yükümlüdür. İngiltere’de nerede kalacağı ve hangi havalimanından İngiltere’ye giriş yapacağı konsolosluk tarafından önemsenen bilgiler arasındadır. Ancak Turistik İngiltere Vize Başvurusu sırasında, kişiden satın alınmış uçak ve otel belgesine sahip olması istenmemektedir. Yapılan uçak ve otel rezervasyonu ile kişi vize işlemlerini yürütebilir. Rezervasyonlarda dikkat edilmesi gereken husus, kişinin kimlik bilgilerinin ve seyahat tarihlerinin doğru olarak yazılmasıdır. Herhangi bir çelişkiye yer vermemek adına; başvuru formu, ilgili dilekçeler ve rezervasyonlarda seyahat tarihi tutarlı olarak yazılmalıdır.

10. Turistik İngiltere Vize Reddi için İtiraz Hakkı Var mıdır?
İngiltere Turistik Vize Başvurusu sonucunda vize kararı olumsuz olan kişiler için ret gerekçesi önem arz etmektedir. Ret gerekçesine uygun olarak kişi yeniden başvuru yapabilir ya da itiraz hakkını kullanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hangi sebep ile ret alındığı ve kişiye ret belgesinde hangi bilgilerin iletildiğidir. Bazı durumlarda ret alan kişinin koşullarında herhangi bir değişiklik olmaması halinde yeniden başvuruda bulunması tavsiye edilmemiştir. İtiraz Hakkını kullanmak isteyen kişilerin aşağıdaki bilgileri dikkate alarak işlem başlatması gerekmektedir.

 

İtiraz Hakkı Tanınmış İngiltere Vize Kategorileri

  • Turistik Vize Başvurularında Bulunanlar
  • 6 aydan kısa süreli olarak İngiltere Öğrenci Vizesine sahip olanlar,
  • Eğitim süresi 6 aydan uzun ve öğrencinin gideceği yer belli değil ise, bu halde yapılacak olan İngiltere Öğrenci Vize Başvurusunda bulunanlar,
  • Belirtilen durumlarda ailesi beraber seyahate çıkacak olanların İngiltere vize başvuruları,
  • İngiltere Göçmenlik Kurumu’nun öngörmediği ve geçerli saymadığı durumlarda da mahkemeye başvurma durumu bulunmamaktadır.

–      İngiltere Vizesi için belirtilen durumlara sahip olunmuş ve itiraz hakkı da bulunmuyorsa, 1998 yılında İnsan Hakları Yasası, 1976 yılında Ayrımcılık Yasası’nın tanıdığı sınırlı itiraz kanuna göre itiraz etme hakkı ortaya koyulabilmektedir.

11) İngiltere Turistik Vize Başvuruları Kaç Günde Çıkar?
İngiltere’ye yapılacak olan turistik vize başvuruları İngiltere Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Başvuruların sonuçlanma süresi kişiden kişiye ve sunulan evraklara göre değişmekle beraber, resmi işlem süresi 15 iş günüdür. Bu süreç konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatil günlerine göre bazen daha uzun veya daha kısa olabilmektedir. Başvuru sahiplerinin bu bilgileri göz önünde bulundurarak en erken sürede işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. Yaşanan gecikmelerden konsolosluk sorumlu tutulmayacaktır.

12) İngiltere Turistik Vize Başvuru Sonucumun Takibini Nereden Yapabilirim?
Birleşik Krallık’a yapılan vize başvurularının takibi konsolosluk tarafından outsource edilmiş İngiltere Vize Başvuru Merkezi sistemi üzerinden online olarak kontrol edilmektedir. Başvuru işlemlerinin yürütüldüğü vize hizmet merkezleri aracılığıyla vize sonucunun kontrolleri sağlanmaktadır.

13) İngiltere Turistik Vize Başvurum Reddedildi, Ödediğim Ücretler Tarafıma İade Edilir mi?
İngiltere’ye planlanan seyahatler için kişilerin durumlarına uygun olarak bir vize başvurusu yapması gerekir. İngiltere Vize Başvurularını değerlendirme yetkisi ise İstanbul Başkonsolosluğundadır. Başkonsolosluk tarafından reddedilen vize başvuruları için herhangi bir ücret iadesi yapılmamaktadır.

14) İngiltere Turistik Vize Başvurum İçin Randevuya Katılmadan İşlemlerimi Yürütmem Mümkün müdür?
İngiltere Turistik Vize başvuruları için randevu online olarak talep edilir ve başvuru sahibi randevu gün ve saatinde konsolosluk tarafından outsource edilmiş İngiltere Vize Başvuru Merkezlerinde gerekli biometri prosedürlerini tamamlamak için şahsen bulunmak zorundadır. Randevu gününde katılım sağlanmadığı takdirde vize başvuru işlemleri tamamlanamaz.

15) İngiltere Vize Başvurusu İçin Hazırladığım Evrakları Tercüme Ettirmem Gerekir mi?
İngiltere Vize Başvuruları için konsolosluk birimine sunulacak olan tüm evrakların tercümesi gerekmemektedir. Sadece bazı evrakların İngilizce alınmış olması gerekir. Örneğin şirketin faaliyet belgesi başvuru için İngilizce sunulması istenen evraklardan birisidir.

 İngiltere Vize Reddi Nedir?

İngiltere; Birleşik Krallık Toprakları içerisinde bulunan İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ile birlikte yer alan ülkelerden biridir. Bu yüzden başvuru sahibinin almış olduğu İngiltere Vizesi, Birleşik Krallık (United Kingdom) Vizesi olarak adlandırılır ve bu ülkelerin tamamını kapsamaktadır. Ancak aynı coğrafyada bulunmasına rağmen İrlanda Cumhuriyeti bu kapsam dışındadır. İngiltere vizesi ile birlikte İrlanda Cumhuriyetine seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle İngiltere’ye girmeleri gerekmektedir.

İngiltere; vize uygulaması konusunda en hassas ve disiplinli ülkelerin başında gelmektedir. Bu yüzden başvuru için gerekli olan evrakların hazırlanmasında hassasiyet göstermek Red almamak adına titiz bir çalışma ile gerekli tüm aşamaları tamamlamalıdır. Eksik evrak beyanı, yanlış başvuru, sahte ya da doğru olmayan bilgilerin sözlü ve yazılı olarak beyanı gibi durumlar başvuru sahibinin vize sonucunu olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerdendir.

Yanlış başvuru ya da yanlış bir bilgilerle hazırlanacak başvuru evrakları ile alınacak ret kararı 10 yıl boyunca kırmızı kart olarak karşısına çıkabilmektedir. Bu yüzden başvuruyu yapan kişilerin dikkatli ve titiz bir çalışma ile işlemlerini yürütmesi gerekmektedir. Bu sebeple tam ve doğru bir başvuru yapmak, İngiltere’ye seyahat etmek isteyen kişilerin vize sonucu için hayati önem taşımaktadır.
İngiltere Vize Başvuru sonucunda alınacak ret cevabında en, size bildirilen ret kağıdında (Refusal of Entry Clearance) İngilizce sonucun durumunu analiz etmek ve ret sebebini bulmaktır.

İtiraz Başvuru Türleri Hakkında Genel Bilgiler

Kişiye özel bildirilen ve ret gerekçelerinin açıklayıcı bir şekilde yazıldığı İngiltere Ret Belgesi üzerinde Başvuru işlemleri esnasında kişinin hangi evrakları sunduğu, hangi evraklarının açıklayıcı veya ikna edici bulunmadığı ya da evrak üzerinde saptanan çelişkili durumların tamamı, kişi ayrımı gözetilmeksizin yazılmaktadır. Ret belgesinde belirtilen gerekçeler ile yeniden değerlendirme yapılabilir ve idari itiraz ve itiraz davası gibi haklarını kullanılabilir. Temelde üçe ayrılan bu haklar ile ilgili genel bilgiler aşağıdaki gibidir:

1. Yeniden Değerlendirme (Re-Consideration) Başvurusu
İngiltere Vize Başvurusu işlemleri sırasında konsolosluğa iletilen evraklar arasında eksik belgelerinin olması nedeni ile alınan ret gerekçeleri için kullanılan itiraz hakkıdır. Başvuru sahibi ret belgesinde belirtilen evrakları eksikliği giderecek şekilde temin ederek Yeniden Değerlendirme Başvurusu talebinde bulunabilir. Evrak esikliğinin giderilmesine rağmen ret karının devamı sonrasında ise, idari itiraz ve itiraz davası gibi başvuruları yapılmalıdır.

 

2. İdari İtiraz (Administrative Review) Hakkı
İdari itiraz hakkının yapılmasında başvuru sahibinin ret kararı almasında İngiltere vize görevlisinin bir hatası olması koşulu aranmaktadır. Bu hakkın kullanılabilmesi için vize görevlisinin bir hata yaptığının ispatlanması gerekmektedir. Puan bazlı İngiltere vize türleri için kullanılmasına izin verilen bu hak için kişi eğer Ankara Antlaşması, Tier -1-2-4-5 gibi vize türleri için ret kararı almış ise idari itiraz başvurusu yapabilir. Vize görevlisinin yanlış puan sisteminde hatalı puanlama yapması, var olan evrağın eksik olduğunu bildirmiş olması ya da yanlış göçmenlik kuralları gereğince kişi için ret kararını beyan etmiş olması gibi durumlarda, başvuru sahibi direkt olarak İdari İtiraz Başvurusunda bulunmaya hak kazanır.

3. İtiraz Davası (Appeal)
İngiltere Başkonsolosluğu ve İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın kararı gereğince bazı vize türleri için kişinin İngiltere Göçmenlik Mahkemesi’nde İtiraz Davası açma hakkı vardır. Bu dava için geçerli olan maddeler;

  • İnsani Koruma Başvurularının Reddi (İltica)
  • İnsan Haklarına Aykırı Ret Kararı
  • Avrupa Birliği Düzenlemelerine karşı sınır dışı ya da ret kararı,
  • İngiliz Vatandaşlığından çıkarılma
  • Koruma Statüsünün iptal edilmesidir.

Bu maddelerin dışında herhangi bir başvuru türü veya ret kararı nedeniyle İtiraz Davası açılamamaktadır.

İngiltere Vizesi Başvurusu sonucunda size iletilen ret kararı belgesi karşısında eksikliğinizin olmadığını ve ret kararını uygun bulmadığınızı ifade etme size tanına bir haktır. Tarafınıza iletilen ret mektubunda itiraz hakkı başvurusu yapmanıza ya da itiraz davasına gitmeniz gerektiği size belirtilir. Ayrıca İdari İtiraz Kararı ile size verilen İngiltere Vize Reddi sonucunda evraklarınızın bir kez daha incelenmesini isteyebileceğiniz gibi itiraz davası ile de İngiltere Göçmenlik Mahkemesi tarafından karara bağlanmasını isteyebilirsiniz.

İngiltere Göçmenlik Mahkemesi ile evraklarınıza yapılacak olan inceleme ile İngiltere içinde oturum veya kalma izni ile İngiltere dışında da vize başvurularının retlerine dava açma hakkını tanır. Bu mahkeme talepleri değerlendiren ve gerekli incelmeleri başlatan yetkili ve tek olan özel bir mahkemedir.

NOT: İngiltere Vize Ret İşlemlerinin geri çekilmesi ve sonucun olumlu kılınması mümkündür. Fakat her durum için itiraz hakkı tanınmamaktadır.

 

 

İtiraz Hakkı Tanınmış Vize Kategorileri ise;

  • Turistik Vize Başvurularında Bulunanlar
  • 6 aydan kısa süreli olarak İngiltere Öğrenci Vizesine sahip olanlar,
  • Eğitim süresi 6 aydan uzun ve öğrencinin gideceği yer belli değil ise, bu halde yapılacak olan İngiltere Öğrenci Vize Başvurusunda bulunanlar,
  • Belirtilen durumlarda ailesi beraber seyahate çıkacak olanların İngiltere vize başvuruları,

 

İngiltere Göçmenlik Kurumunun öngörmediği ve geçerli saymadığı durumlarda da mahkemeye başvurma durumu bulunmamaktadır. İngiltere Vizesi için yapılan başvurularda belirtilen durumlara sahip olunmuş ve itiraz hakkı da bulunmuyorsa, 1998 yılında İnsan Hakları Yasası, 1976 yılında Ayrımcılık Yasası’nın tanıdığı sınırlı itiraz kanuna göre itiraz etme hakkı kullanılabilmektedir.

İngiltere Vize Reddinde Zaman Aşımı Nasıl Olur?

  • Vize başvuru sahibi İngiltere’de bulunuyorsa ve tutuklu konumunda değil ise, İngiltere Vize Ret Kararının ardından kişiye ulaştırma gününü kapsayan süreç 10 günü buluyorsa,
  • İngiltere Vize Reddi ile karşılaşan kişi, İngiltere Göçmenlik Hizmetinin müdahalesinde tutuklu olarak bulunuyorsa, bu kararın başvuru sahibine açıklanmasının ardından 5 iş günü bulunuyorsa,
  • İngiltere Vize Reddi Türkiye ya da başka bir ülkede yapılmışsa, başvuru sonucunun şahsa ulaştırılma tarihinden 27 gün içinde İtiraz Hakkını kullanmaları gerekmektedir.

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere vize başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İngiltere vize başvurusu için çalışmalar yürüten kurumlar aracılığı ile İngiltere vize başvurusunda bulunabilirler. Şahsi olarak İngiltere Konsolosluğuna başvuru yapamamaktadır. Ancak parmak izi uygulaması ve fotoğraf çekimi için konsolosluğa şahsen gidilmesi gerekir. Bunun dışındaki tüm işlemler, İngiltere vize başvurusu için çalışma yürüten temsilciliklerce yapılmaktadır.
İngiltere vize başvuru formunu iyi derecede ve tamamen İngilizce ile internetten doldurularak başvuruda bulunabilirsiniz. İngiltere Konsolosluğu, gerek görmesi halinde sizi mülakata çağırabilir. Son 5 yıl içinde pasaportunda İngiltere, Amerika ve Kanada vizesi bulunan vize başvuru sahipleri; ticari bir davetiye ile ekspres vize uygulamasından faydalanabilir.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi başvurusu için gerekli olan evraklar eksiksiz ve güncel tarihli hazırlanarak başvuru dosyasıyla birlikte İngiltere vize işlemleri için çalışmalar yürüten temsilciliklere yapılabilir. İngiltere Konsolosluğu direk olarak yapılan vize başvurularınızı kabul etmezken Konsolosluğa sadece parmak izi ve fotoğraf çekimi için gitmeniz gerekecektir. İngiltere vize başvuru işlemleriniz için Çilek vize sizlere danışmanlık ederek ideal ve başarılı bir şekilde başvuru dosyanızı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

İngiltere Vize İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar nelerdir?

  • Son 10 yıl içerisinde alınmış pasaportlar tercih edilmeli
  • Pasaportun seyahat en az 6 ay geçerliliği bulunmalı,
  • İngiltere seyahat sürenizi kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır.

 

 

İngiltere Öğrenci Vizesi

Birleşik Krallıkta, dil eğitimi, lisans ve yüksek lisans eğitimi almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Student Visitor Visa (ziyaretçi öğrenci vizesi) ve Tıer 4 General Student Visa (uzun dönem öğrenci vizesi) olma üzere 2 farklı öğrenci vizesi bulunmaktadır.
İngiltere’de dil eğitimi almak için gerekli olan ve İngilizce düzey şartı bulunmayan İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa) İçin Gerekli Evraklar listesine Çilek Vizenin 0 850 888 70 71 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.
İngiltere öğrenci vizesinin 2. Bölümünü oluşturan uzun dönem İngiltere öğrenci vizesi (Tıer 4 General Student Visa) kategorisi için orta düzeyde ‘’intermediate ‘’ İngilizce koşulu bulunmaktadır. Bu koşul uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. İngilizce seviyenizi belirtir sınav sonuç belgesinde gerekli olan notlar;
IELTS: Bütün bölümlerinden en az 4,0
TOEFL: Reading 8, Listening 13, Speaking 19, Writing 17
PEARSON: Bütün bölümlerinden en az 36
TOEIC: Reading 275, Listening 275, Speaking 120, Writing 120
PET: Bütün bölümlerinden en az Borderline
FCE, CAE, CPE, BEC: Bütün bölümlerinden en az Weak

İngiltere Uzatmalı Öğrenci Vizesi İçin hazırlanması gereken evraklar ile ilgili detaylı bilgilere Çilek Vizenin 0 850 888 70 71 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.
Direk olarak İngiltere Konsolosluğuna yapılamayan İngiltere öğrenci vizesi başvuruları İngiltere vize işlemleri için çalışmalar yürüten temsilcilikler aracılığı ile kabul etmektedir. Ancak İngiltere Konsolosluğuna parmak izi uygulaması, biometrik fotoğraf çekimi ve İngiltere Konsolosluğunun gerek görmesi halinde mülakat verme üzerine gidilebilecektir. İngiltere öğrenci vizesi başvurularının değerlendirme ve sonuçlandırmasını ise İngiltere Konsolosluğu yapmaktadır.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Öğrenci Vizesi İşlemleri Sırasında Sıkça Sorulan Sorular

 

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere öğrenci vizesi için öncelikle size uygun olan İngiltere öğrenci vizesi kategorisini seçmelisiniz. Size uygun olan İngiltere öğrenci vize türü belirlendikten sonra yukarıda detayları verilen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması sonrasında İngiltere vize işlemleri için hizmet vermekte olan temsilcilikler aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz. Vize başvuru sürecinde olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden yardım alabilirsiniz.

 

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar?

İngiltere öğrenci vizesi için gerekli belgeler, hangi İngiltere öğrenci vizesi kategorisini seçtiğinize göre değişmektedir. İngiltere kısa ve uzun süreli İngiltere öğrenci vizesi için gerekli evraklar yukarıda bulunan bölümde mevcut olurken, İngiltere konsolosluğu gerek görmesi halinde ek evrak talebinde bulunabilecektir.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Öğrenci Vizesi Ücretleri

İngiltere öğrenci vizesi ücretleri, tercih ettiğiniz öğrenci vize türüne ve İngiltere’de bulunduğunuz süreye göre değişebilmektedir. İngiltere öğrenci vizesi ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için Çilek Vize ile iletişime geçebilirsiniz.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere öğrenci vizesi başvuruları sürecin başlamasında itibaren 3 hafta içinde kesinleşir. Ancak İngiltere Konsolosluğu, ek süreye ihtiyaç duyması halinde bu süre biraz daha uzamaktadır. İngiltere vize başvurunuzu eksiksiz olarak yapmanız, İngiltere vize sürecinin olumlu sonuçlanmasını kolaylaştıracağı için Çilek Vize deneyimli ekibinden destek alabilirsiniz.

İngiltere Konsolosluğu, İngiltere Öğrenci Vizesi ile Çalışma Hakkı Var mı?

Seçtiğiniz İngiltere öğrenci vize kategorisine göre öğrenci vizesiyle çalışma hakkı vardır. Ziyaretçi öğrenci vizesiyle (Student Visitor Visa) ile çalışma imkânı bulunmamasına rağmen uzun dönemli öğrenci vizesi (Tıer 4 General Student Visa) ile başvuru yapan kişiler Foundation lisans veya yüksek lisans yapma koşulu ile haftada 20 saat part time çalışılabilmektedir.

  • null
    0 850 888 70 71 – 0 224 532 24 71
  • null
    Merkez/Bursa
    Şube 1: Santender /İspanya
    Şube 1: Kıbrıs/ Gazimağusa