Fransa

551 bin 500 km²’lik yüzölçümüyle metropolitan bir yapıya sahip olan ülke, İngiltere’den iki kat daha büyük yüzölçümüne sahiptir. 2019 verilerine göre yaklaşık 67 milyon kişinin yaşadığı Fransa’nın yurt dışında da yaklaşık 2 milyon vatandaşı bulunmaktadır. Resmi dili Fransızca olan ülkenin, en büyük şehri başkenti olan Paris’tir. Ülkenin Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte ve Reunion olmak üzere beş denizaşırı sömürgesi bulunur.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin değişmez üyesi olarak da oldukça önemli bir rol oynayan Fransa, NATO, G-8, G-20, AB ve daha birçok organizasyona da üyeliği bulunmaktadır. De Gaulle, 1966’da Fransız güçlerini NATO’dan çıkarmışsa da ülke 2009’da NATO’ya tekrar katılmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinden biri olan ülke, yaklaşık altmış nükleer santraliyle de önemli bir nükleer güçtür.

Fransa, yıllık 89 milyon turist sayısıyla dünyanın en çok yabancı turist ağırlayan ülkesidir. Fransa’nın başkenti Paris ise son 20 yılda en fazla turist çeken şehirler arasında ilk ondaki yerini korumaktadır.

Dünya sıralamasında yer alan gayrisafi yurtiçi hasılası ve satın alma gücüne göre ileri bir ekonomiye sahip olan Fransa, gelişmiş ülkeler sınıfında yer aldığı gibi Avrupa ülkelerinin de lideri konumundadır. Yönetimde yarı-başkanlık sisteminin uygulandığı üniter bir devlet olan ve Avrupa ile ekonomik bağları hayli sağlam olan ülke, bir yandan da Avrupa kıta ekonomisinin daha güvenli ve güçlü olması adına mücadele veren ülkelerin en başında gelmektedir.

Fransa Aile Ziyareti Vizesi

Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahat amacına uygun olması kaydıyla Fransa Aile ziyareti vizesine başvuruda bulunabilirler. Eğer başvuru sahibi Diplomatik Pasaport (Siyah), Yeşil Pasaport (Hususi) veya Hizmet Pasaportu (Gri) sahibi ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapacakları Fransa ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.
Fransa aile ziyareti vizesi başvurusu yapacakların Fransa’da bulunan aile veya arkadaşları tarafından yollanmış davetiyeye sahip olması gereklidir. Gönderilen davetiyede ise davetiyeyi gönderen kişinin kimlik bilgileri, adresi, oturum kartı ile kişisel bilgilerinin bulunmasına dikkat edilmelidir.

Fransa Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Fransa Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği yapılacak vize başvurularını şahsen teslim almadığından dolayı Akredite edilmiş özel vize merkezleri aracılığı ile vize başvurusu bulunulmalıdır. Başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte Fransa Vize başvuru formunun doldurulması zorunludur. Konsolosluk hazırlanan evrakların yetersiz kalması durumunda ilave evrak isteyebildiği gibi vize başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye de çağırabilir.

Fransa Aile Ziyaret vizesi Başvuru Evrakları

Fransa Aile ziyareti başvuruları için Pasaport, vize başvuru formu, biyometrik resim, banka hesap dökümü ve diğer bazı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Eksik evrak ve başvurunun onaylanmasında önemi olan diğer detaylar konusunda Çilek Vize deneyimli ekibinden destek alınması süreci kolaylaştıracaktır.

Fransa Aile ve Akraba Ziyaret Vizesi Çıkış Süresi

Fransa Aile vizesi onaylanması konusunda Fransa Başkonsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği tek yetkili kurumdur. Fransa aile ziyaret vizesi çıkış süresi konsolosluk ve Büyükelçilik çalışma, resmi tatil ve bayramlardan kaynaklanan çalışma süreleri değişmekle birlikte vize başvuruları ortalama 3 ile 5 gün arasında sonuçlanmaktadır. Evrakların yeterli görülmemesi durumunda istenecek ek evraklar sürecin uzamasına neden olabilir.

Fransa Aile Ziyaret Vizesi için parmak izi verilmesi gerekli mi?

Fransa Vize başvurularında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 25.09.2014 yılından itibaren Biyometrik verilerin ibrazı zorunlu hale geldiğinden dolayı parmak izi verme zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak son 5 yıl içerisinde Fransa ya da başka bir Schengen ülkelerinden alınmış vizeler de VIS notu düşülmüş ise parmak izi vermenize gerek olmayacaktır.

Fransa Aile ve Arkadaş vizesi Reddi

Fransa Konsolosluğuna sunulan evrakların sahte ya da eksik olması, seyahat bitimde geri döneceğini kanıtlayamaması ya da seyahat amacını kanıtlayamaması vize sonucunun ret ile sonuçlanmasına neden olabilir. Vize başvurusunun ret gelmesi durumunda başvuru sahibi Fransa Ankara Büyükelçiliği’ne karara itiraz edebilirler. Eğer başvuru esnasında eksik evrak ya da yanlış beyan edilen evraklar varsa bunlar tamamlanarak tekrar başvuru yapılabilir.

Fransa Aile Ziyaret Vizesi Hakkında Sorulan Sorular

Fransa aile ziyaret vizesi için randevu almak şart mı?

Fransa aile ziyareti vizesine başvuru da bulunacak kişiler biyometrik veri tabanında kayıt altına alınabilmeleri için randevu almak zorundadırlar.

Fransa Aile Ziyaret vizesi kaç gün içinde sonuçlanmaktadır?

Fransa Aile ziyaret vizesi sonuçlanma süresi, Eksik ve sahte evrak beyan edilmediği taktirde 3-7 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre resmi tatil günlerine denk gelmesi durumunda değişebilir. Bununla birlikte konsolosluk ek evrak ve yüz yüze görüşmeye çağırma yetkisine sahiptir.

Fransa aile Ziyaret Vizesi Express başvuru var mı?

Fransa Konsolosluğu veya Fransa Büyükelçiliğine Express vize başvurusu yapma imkanı bulunmamaktadır. Bu yüzden Fransa seyahatinden en geç 15 gün öncesinden itibaren başvuru süreci başlatılmalıdır.

Fransa Aile Ziyaret vize başvuru esnasında pasaport süresi ne kadar olmalıdır?

Fransa Aile Ziyaret Vize başvuru esnasında Pasaportunuzun süresi vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha olması gerekmektedir.

Fransa Aile Ziyaret vizesi başvurusu ret edilirse para iadesi alınır mı?

Fransa Vize başvurularında vize sonucunun olumsuz olması durumunda para iadesi yapmamaktadır. Eğer tekrar vize başvuru yapılması istenirse vize ücreti tekrar ödenmek zorundadır.

Fransa Çalışma İzni

İş toplantıları, bir konferansa katılmak ya da proje bazlı gibi kısa süreli konaklamalar için Schengen vizesi yeterli olurken; 3 aydan fazla Fransa’da bulunacakların çalışma iznine sahip olması gerekmektedir. Fransa ülkedeki istihdamı sağlamak amacıyla çalışma izni vermesine rağmen başvuru sahibi kendisine istihdam sağlayacak işin kapsamını ve süresini belirten iş sözleşmesine sahip olmak zorundadır. Ancak Avrupa Birliği/Avrupa Ekonomik Birliği ile İsviçre vatandaşları çalışma izni prosedürlerinden muaf tutulmuşlardır.
Fransa’ya çalışmak ve/veya ticari faaliyette bulunmak için ilk defa giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bazı formaliteleri karşılamak ve tamamlamak zorundadırlar. Bunlar;

  • Fransa’da gerçekleştireceği faaliyetinin kamu güvenliğine uygun olduğunu,
  • Fransa’da çalışacağı iş ile kendi ve kendisine refakatçi olarak gelen kişi veya kişilerin geçimini karşılayabileceğini kanıtlamalıdır.
  • Eğer çalışan Fransa dışında bulunan bir işveren tarafından geçici olarak görevlendiriliyorsa aldığı şirkette en az 3 aylık bir iş sözleşmesine sahip olması gerekmektedir.
  • Aylık aldığı brüt ücret en az SMIC’in 1,5 katına eşit olmalıdır.
  • Bu şartları sağlayan işçiler yıllık oturum iznine sahip olabilme hakkını kazanabilir ve 3 yıllık oturum iznine de başvuru yapabilirler. Eğer maaşlı çalışanın iş sözleşmesi 6 aydan uzun ise, kişinin Fransa’ya getirmek istediği aile bireyleri için “refakatçi aile” prosedürü uygulanmaktadır. Bu durumda buluna kişiler her bir aile üyesi için ayrıca başvuruda bulunmalı ve başvuru işlemlerini şahsın özelliklerine göre (iş, eğitim, yaş…) düzenlemeli; aile birleşimi için gerekli yükümlülükleri yerine getirilmelidir.  İşveren Fransa’da birlikte çalışacağı kişinin ailesinden refakatçi gelecek kişinin bilgilerini de içerir şekilde DIRECCTE’ye başvuru yapmalıdır.

Fransa’ya uzun süreli bir vize ile giriş yapan kişi oturum izni alabilmek için ilk 3 ay içinde gerekli işlemleri başlatmalıdır. Konsolosluk tarafından çalışma izinleri genellikle bir yıllığına verilmektedir. Sürenin sonunda çalışma izni tekrar yenilenmelidir. Fransa’da 90 günden fazla sürecek bir çalışma planı olan kişiler oturum izni vizesine başvurması gerekmektedir. Bu izin için;

  • İşverenin, iş sözleşmesini Fransa Çalışma Bakanlığı DIRECCTE’nin yerel birimine göndermesi
  • Onaylanması sonrasında Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi (OFII) tarafından değerlendirilmesi gerekir

Her iki kurum tarafından iş sözleşmesinin onaylanması sonrasında başvuru Türkiye’den başvuruda bulunduğu Fransa temsilciliğine gönderilir. Sonrasında temsilcilik başvuru sahibini çağırır ve uzun süreli vize/çalışma vizesi evraklarını talep eder.
Fransız ulusal vizesi için Fransa Temsilciliğine sunulacak belgeler aşağıda listelenmiştir;

  • Cerfa 14571 * 01 başvuru formu
  • Geçerli pasaport. Pasaportunuz vize veriliş tarihinden sonra en az üç ay süreyle geçerli olmalıdır, 10 yıldan eski olmamalıdır ve en az iki boş sayfası olmalıdır;
  • Banka hesap özeti veya banka mevduat hesabı
  • Konaklama bilgileri; tapu senedi veya kira sözleşmesi
  • Aile yanında kalınacaksa Cerfa 10798*03 formu
  • Sağlık sigortası
  • Çalışma izni

Kişilerin Fransa’da çalışma izni başvurusunda bulunabilmesi için Fransa’daki çalışacağı işyerinin çalıştıracağı kişi için şahsen çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. İşveren istihdam edeceği kişi için çalışma iznini almasından sonra çalışacak kişi Fransız ulusal vizesi için başvuru yapabilir. VLS-TS Fransa oturma izni vizesi kişilerin Fransa oturum izni için geçerlidir ve belirtilen süreyle kişinin Fransa’da çalışmasına izin verir. Burada dikkat edilmesi gereken İstihdam sağlayacak kişinin işin türüne göre çalışma iznine başvuru yapmasıdır. Başvuru yapılabilecek iş türleri ise;

  • Çalışan (en az 1 yıllık iş sözleşmesi);
  • Geçici işçi (1 yıldan az iş sözleşmesi);
  • Sezonsal işçiler;
  • Görevlendirilmiş çalışanlar (görevde çalışanlar);
  • Yüksek nitelikli işçiler (Avrupa Birliği Mavi kart);
  • Sanatçılar (sanatsal ve kültürel meslek);
  •  Özel bir işyerinde geçici işçi.

VLS-TS vizesiyle elde edilen oturma izninin süresinin uzatılması için ilk yıldan sonra Fransa ulusal vize için başvuru yapılmalıdır. Serbest meslek sahibi girişimciler de Ulusal Fransız giriş vizesi için başvuru yapmalıdırlar. Oturma izni talebinden önce Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisi’nden (OFII) sağlık kontörlü yapılmalıdır. Sağlık Kontrolü oturum izni almak için zorunludur. Fransa’da 3 aydan daha fazla kalmak için oturum izni talebinde bulunan kişilerin Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisi’ne sağlık kontrol belgesinin temini için belirli prosedürler dahilinde sağlık kontrolünden geçmeleri gerekmektedir.

Oturum İzni İçin Gerekli Sağlık Kontrolü

Oturum izni için gerekli olan mecburi sağlık kontrolü belgesi için yapılması gerekenler;

  • Sağlık Formu için OFII belgesinin istek formu doldurulmalı (formda vize numarası, Schengen bölgesine varış tarihi açıkça belirtilmelidir).
  • Kimlik bilgilerinin belirtildiği pasaportun bir nüshası, Fransa Vizesinin bulunduğu sayfanın nüshası, Fransa’ya veya diğer Schengen bölgesinde bulunan ülkelere giriş damgasının bulunduğu sayfaların nüshası OFII’ye teslim edilmelidir.

Bu belgeleri teslim alan OFII daha sonra dava dosyasının ibraz belgesini, sağlık kontrolü için bildiriyi ve vize onayını kişinin Fransa’daki ikamet adresine gönderir. Genel klinik muayenesi, akciğer grafisi ve aşı kontrolünü içeren Sağlık kontrolünün sonunda oturum izni için mecburi sağlık kontrolü belgesi edinilmektedir.

Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa’yı ziyaret etmek veya Fransa’da eğitim almak isteyen öğrenciler ile uzun ya da kısa süreli kalmayı planlayan öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Ancak pasaport türleri hizmet pasaport (Gri), hususi pasaport (Yeşil) veya Diplomatik pasaport (Siyah) olan Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 gün aşmayacak ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.
Başvuruda bulunulacak vize türüne uygun evrakların hazırlanması gerekmektedir. 90 günü aşmayacak kısa süreli seyahatlerde gerekli olan kısa süreli öğrenci vizesi başvuruları için Fransa konsolosluğuna değil, Fransa konsolosluğunca yetkilendirilmiş olan Aracı vize merkezleri ve akredite edilmiş seyahat firmaları aracılığı ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Fransa öğrenci vizesi işlemleri nelerdir?

Fransa da eğitin görmek için Fransa’ya gitmek isteyen öğrenciler, alacakları eğitim süresine göre vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Seçilen vize kategorisine göre gerekli vize başvuru evraklarını hazırlayıp Fransa vize başvurusuna başlayabilirler. Kısa süreli ya da uzun süreli vize başvurularının her biri için ayrı evrak talep edilmektedir. Öğrenci vizesi başvuruda bulunanların eğer önceden farklı ülkelerden alınmış bir Schengen vizesi varsa Fransa’da vize bitiş tarihine kadar kalabilirler.

Kısa Süreli Fransa Öğrenci Vize Başvurusunda İstenen Belgeler

Fransa’da eğitim almak için kısa ve uzun süreli öğrenci vizesi başvurularında ayrı ayrı evrakların hazırlanması gerekmektedir. Fransa Vizesi Başvuru Formu, pasaport, fotoğraf ve kimlik bilgilerini içeren birçok evrağın eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlanması gerekmektedir. Fransa eğitim vize başvurusunun olumlu sonuçlanması adına Çilek Vizenin deneyimli danışmanlarından gerekli evrakların hazırlanması sürecinde destek alabilirisiniz.

Fransa Schengen Uzun Süreli Fransa Öğrenci Vize İşlemleri

Fransa’da 90 gün ve daha uzun süre Yüksek lisans, üniversite eğitim ve dil kurslarını içeren eğitimleri için Fransa Schengen uzun süreli vizesine başvurmaları gerekmektedir. Fransa Schengen uzun süreli vize başvuruları yapacak olan yeşil pasaport sahipleri ise pasaportlarını standart pasaporta çevirmeleri gerekmektedir.

Fransa Schengen Uzun Süreli Fransa Öğrenci Vizesi İçin İstenen Belgeler

Fransa Schengen Uzun süreli Vizesi Başvuru Formu, pasaport, fotoğraf ve kimlik bilgilerini içeren birçok evrağın eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlanması gerekmektedir. Konsolosluk yetkilileri verilen evrak listesini kontrol edilip inceledikten sonra eksik evrak yok ise 3-15 gün içinde vizeniz olumlu sonuçlanır ve vizeniz onaylanır. Eğer teslim edilen evrak listesinde bir eksiklik ya da yanlış beyan bulunur ise Fransa konsolosluğu ek evrak talep ve düzeltme talep edebilir ya da vize başvurusu ret edilebilir. Fransa eğitim vize başvurusunun olumlu sonuçlanması adına Çilek Vizenin deneyimli danışmanlarından gerekli evrakların hazırlanması sürecinde destek alabilirisiniz.

Fransa Vizesi

Turistik, Ticari, Fransa ziyaret vizesi veya diğer vize türlerinden Fransa seyahati planlayan umuma mahsus (Bordo) sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Fransa Vize prosedürlerini yerine getirmesi gerekmektedir. Siyah, Yeşil ve Gri gibi diğer pasaport sahibi Türk vatandaşları ise180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Fransa vizesinden muaftır.

Fransa Başkonsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliği şahsen vize başvurusu kabul etmediğinden bu makamlar tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri ve seyahat acenteleri aracılığı ile vize başvuruları yapılarak süreç takip edilebilmektedir. Eğer seyahat süresi 90 günü aşan bir ziyaret planlanıyorsa bu durumda Fransa konsolosluğuna direk olarak başvuruda bulunulabilir.

Fransa vizesi Schengen bölgesi kapsamında olduğundan dolayı Schengen vatandaşları vize almasına gerek yoktur. Fransa Schengen vizesi almış kişiler ilk seyahatlerine Fransa’dan başlamak kaydı ile diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirler.

Fransa Vize İşlemleri

Fransa vizesi alabilmek için bazı koşullar vardır ve bunları yerine getirilmesi gerekmektedir. Burada hangi amaçla Fransa’ya seyahat planlıyorsanız o vize türüne başvurmanız önem arz etmektedir. Çünkü her Vize türüne göre hazırlanan evrak listesi farklılık göstermektedir. Bununla birlikte Umuma mahsus pasaport sahipleri olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa vizesi almaları zorunludur.

Fransa vize başvurularında bölge ayrımı vardır. Fransa Büyükelçiliği ve Fransa konsolosluklarının kendi görev alanında bulunan il ve ilçelerdeki vatandaşlarına hizmet sağlamaktadır. İstanbul ve Ankara Başkonsolosluğunun hizmet alanlarını kapsayan şehirlerin dağılımı aşağıdaki gibidir.

İstanbul Konsolosluğunun Hizmet Alanı İçinde Yer Alan Şehirler

Edirne, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Uşak, Denizli, Çanakkale, Aydın, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Yalova ve Tekirdağ

Ankara Büyükelçiliğinin Hizmet Alanı İçinde Yer Alan Şehirler

Fransa İstanbul Konsolosluğunun hizmet alanı dışında kalan illerden gelecek vize başvurularını Fransa Ankara Büyükelçiliği kabul etmektedir. Fransa vizesi alabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevular yoğunluğa göre farklılık gösterebilmektedir o yüzden seyahat tarihinden en az 1 ay önce vize başvurunuzu yapmanız önerilmektedir.

Fransa Vizesi İçin Randevu İşlemleri

Fransa vizesi için Fransa konsolosluğu belirli durumlar dışında şahsen randevu vermediğinden dolayı randevular sadece seyahat acenteleri ve vize merkezleri aracılığı ile alınabilmektedir. Eğer size verilen randevu saatine uymamanız durumunda randevunuz iptal edilir. Randevuda başvuru yapan kişilerin parmak izi işlemi yapılacağından dolayı şahsen bulunması gerekmektedir. Özellikle Fransa Schengen vize başvurusunu ilk defa gerçekleştirecek kişilerin parmak izi vermesi zorunludur. Verilen bu parmak izi Schengen ülkelerinin ortak kayıt sistemi olan VIS 5 yıl boyunca saklanmaktadır.

Fransa Vizesi Başvurusu İçin İstenen Belgeler

Başvuruda bulunan vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar değişkenlik göstermektedir. Ayrıca vize sonucunun olumlu olması hazırlanan evraklarına doğru ve eksiksiz olmasına bağlıdır. Bu yüzden sorun yaşamama ve vize başvuru sonucunun yanlış ve eksik evrağa bağlı ret olma olasılığını ortadan kaldırmak adına Çilek Vize’nin 0 850 888 70 71 iletişim numarası üzerinden destek alabilirsiniz.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Başvuru yapıldıktan ve gerekli değerlendirmeler sonrasında yaklaşık 3 – 15 iş günü içerisinde vize başvuru sonucunu neticelenir. Vize süreçlerinde değerlendirme yetkisi Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransa Ankara Büyükelçiliğine aittir. Ancak başvuru evraklarında bir eksiklik olması durumunda Konsolosluk ilave evrak talep edebilir ya da başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilir. Böyle bir durunla karşılaşma ihtimaline karşılık sorun yaşamama adına en az 1 ay öncesinden başvuru yapılması uygun olacaktır.

Fransa Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Fransa Vize ücretleri seyahatin süresine ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Seyahatin nedeni belirlendikten sonra hangi vize türünde başvuru yapılacak ise başvurusu yapılacak vizenin ücreti ödeyebilirsiniz.

Fransa Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

 

Fransa Vizesi Kaç Günde Alınır?

Resmi tatil günlerinin dışında ve evrakların eksiksiz olması durumunda yaklaşık 3 – 10 iş günü içerisinde vize sonucu çıkmaktadır. Ancak Konsolosluk gerekli görmesi halinde ek süre kullanabildiği gibi başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilir. Bu durum Fransa vizenizin çıkma süresini değiştirebilecektir.

Fransa Vizesi Ücreti?

Fransa vize türüne göre ve konaklanacak gün sayısına göre vize ücreti farklılık göstermektedir.

Fransa Vizesi Fotoğraf Ölçüleri nelerdir?

Fransa vize başvurusu formu için gereken biyometrik fotoğraf ölçüsü 35×45 mm ölçülerinde olmalıdır. Fransa konsolosluğu vize işlemleri için fotoğrafı kendisi çekmektedir.

Fransa Turistik Vize Süresi Ne Kadar?

Schengen vizesi kısa süreli seyahatlerde Fransa’da maksimum 90 gün kalmanıza izin vermektedir. Konaklama sürenizin 90 günü geçmesi durumunda Fransa yetkili makamlarına müracatınız durumunda belirli bir ücret ödeyerek vizenizi uzatma imkanınız bulunmaktadır.

Fransa Konsolosluğundan Fransa Ticari Vize Almak Daha mı Kolay?

Sizi davet eden firma tarafından alacağınız davet mektubunun Fransa ticari vize almanızı kolaylaştıracağı bir gerçektir. Ancak ilgili vize türüne göre hazırlamanız gereken evrakların eksiksiz ve doğru olması da gerekmektedir. Çilek Vize’nin deneyimli ekibinin yönlendirmeleri işinizi kolaylaştıracaktır.

Fransa Ticari Vize İçin Davetiye Yazınız Yoksa

Davet mektubunun olmaması Ticari vize başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Çünkü Fransa ticari vize başvurusunda en önemli belge davet mektubudur.

Şirketi Sahibi Olanlar Fransa Ticari Vize Alması Zorunlu mu?

Fransa’ya yapacağınız ziyaretin turistik olması durumunda ticari vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur. Eğer ticari bir seyahat yapacaksanız ticari vize başvurusunda bulunulmalıdır.

 

Fransa Başvurusu Bulunacak herkes parmak izi vermek zorunda mı?

Fransa vize başvurusunda 12 yaşından büyük kişiler parmak izi vermek zorundadır. 12 yaşından küçüklerin ise parmak izi vermelerine gerek yoktur.

Fransa vize başvurusunda Bankada hesap bakiyesi olmak zorunda mı?

Fransa vize başvuruları için hazırlayacağınız evraklar arasında banka hesap bilgilerinin bulunması ve en az 5000,00 TL ve üzeri bir tutarın bulunması zorunludur. Banka hesabında gösterilen tutarın az olması ise ret cevabı almanıza neden olacaktır.

Pasaportumda 1 sayfa boş alan bulunmaktadır vize alabilir miyim?

Fransa vize başvurusunda vizenizin işlenebilmesi için en az karşılıklı 2 sayfa boş alan bulunması gerekmektedir. Eğer yoksa yeni pasaport almanız gereklidir.

Fransa vize başvurum reddedildi ne yapmalıyım?

Ret gerekçelerinin iyi analiz edilmesi sonrası harç tutarı tekrar yatırılarak yeni bir vize başvurusu yapılabilir.

Fransa turistik vize başvurusu yapmak istiyorum ama pasaport bitiş süren 6 aydan daha az kaldı ne yapmam gerekir?

Fransa vize başvurusu esnasında vize bitiş tarihinden itibaren pasaportunuzun en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Aksi halde ret cevabı almamak için yeni bir pasaport başvurusu yapılmalıdır.

Fransa Ticari Vizesi

Fransa’ya seyahat etmeyi planlayan işverenler ve çalışanlar için gerekli olan vize türüdür. Şirket tarafından hazırlanmış ya da karar verilmiş bir Fuar, Eğitim, Seminer veya proje gibi bir organizasyona katkı sağlamak ya da personele eğitim vermek üzere yapılan seyahatler için bu vize türünden başvuru yapılmalıdır. Başvuru için öncelikle şirket yetkilisi seyahat edecekse şirket antetli kağıdına seyahat amacını belirten ve seyahat tarihlerini belirten dilekçe doldurması gerekmektedir. Eğer personel için başvuru yapılıyorsa bağlı bulunan Şirketin yetkilileri tarafından, seyahat edecek personelin ne ile ilgili gideceğini bildiren dilekçe ile şirket çalışanın o tarihler içerisinde izinli olduğunu belirten, geçici olarak seyahat edeceğini belirten şirket antetli kağıdına, kaşe ve imzalı olarak belge hazırlanması gerekmektedir.

Fransa Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa Ticari vize başvurusu esnasında pasaport bitiş tarihinin vize bitiş süresinden itibaren 6 ay geçerliliği olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Daha sonra Fransa Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine hitaben Fransa Ticari vize talep dilekçesi, yazılması istenmektedir. Başvuru yapılan makamın gerekli gördüğü durumlarda Ticari vize başvuru sahibinden Ek evrak isteme ve Yüz yüze görüşmek için mülakata çağırma yetkisi vardır.

Fransa Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar?

Fransa vize başvuru formu Fransa Konsolosluğu ile Fransa Büyükelçilik tarafından hazırlanmış olan Fransa Schengen vize başvuru formunun gerçeğe uygun doğru bilgiler ile aslına uygun olarak doldurulmalıdır. Bu konuda destek almak ve başvuru sonucunda ret cevabı almamak adına Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden destek alabilirsiniz. Bunun için www.cilekvize.com internet sitesinden veya 0 850 888 70 71 telefon numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Fransa Transit Vizesi Nedir?

Genellikle daha uygun fiyatlı olduğu için tercih edilen aktarmalı uçuşlar için ihtiyacımız olan vize türüdür. Fransa aktarmalı uçuş gerçekleştirecek olan kişi, Fransa Konsolosluğu’nun asıl seyahat amacını oluşturan ülke için transit vize isteyip istemediği kontrol etmelidir.

5 Nisan 2010 tarihinden itibaren Schengen konvansiyonu ülkelerinden biri tarafından düzenlenmiş ve geçerliliği olan uzun süreli vize sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, diğer Schengen bölgesi üyesi ülkelerin topraklarında serbest dolaşım hakkına sahiptir.
Havayoluyla seyahat eden T.C. vatandaşlarının Schengen bölgesine ilk girişlerini vize aldıkları Schengen üyesi ülkeden yapmalarına dikkat etmelidirler. Fransa’dan transit vize alacak Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa vizesi başvurusunda bulunurken, Fransa vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Hazırlanacak belgelerin güncel ve orijinal olmasına özen gösterilmelidir.

Fransa Transit Vize Gerekli Belgeler Nelerdir?

Fransa Transit vizesi için gerekli olan evrakların hazırlanması konusunda Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden ya da 0 850 888 70 71 numaralı telefondan destek alabilirsiniz.

Fransa Transit Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Fransa Konsolosluğuna yapacağınız Transit vize başvurularında öngörülen ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeleri (gidiş-dönüş uçak/tren/otobüs bilet rezervasyonu) sunmanız gerekmektedir. Fransa Konsolosluğu gerektiğinde orjinal bileti talep edilebilmektedir.
  • Transit vize başvurusu için hazırlanacak tüm belgelerin güncel olması gerekmektedir.
  • Fransa transit vizesi başvuru sürecinde Fransa Konsolosluğu ek belge talebinde bulunabileceği göz önünde bulundurularak başvuru zamanlaması ayarlanmalıdır.
  • Arabayla yapılacak seyahatler için Fransa vizesi başvurusu sırasında arabanızın ruhsatını ve ehliyetinizi evraklarınızla birlikte sunmanız ve Yeşil sigorta yaptırmanız zorunludur. Eğer 3.  şahsa ait araba ile seyahat edecekseniz araba sahibinden yetki yazısı almanız gerekmektedir.

Fransa Turistik Vize

Bordo çipli (Normal) pasaport sahipleri Fransa’ya ziyaretlerinde Fransa Schengen vizesi almak zorundadırlar. Diplomatik (Siyah), Gri (Hizmet) ve Yeşil (Hususi) Pasaport gibi diğer pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vize almadan Fransa’ya seyahat edebilirler. Fransa Schengen vizesine sahip olan kişiler Fransa’dan seyahate başlamak kaydıyla 26 Schengen ülkesini ziyaret edebilir.

Fransa Konsolosluğu Schengen vize başvurularını şahsen kabul etmemektedir. Kısa dönem yapılacak Fransa ziyaretleri için vize başvuruları Konsolosluk ve Büyükelçilik tarafından akredite edilmiş seyahat acentelerine yapılabilir.

Fransa Schengen vize başvurusunda dikkat etmesi gereken en önemli husus ise başvuru sahibinin pasaportunun 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması, Fransa vize başvurunuzda vizenizin basılabilmesi için en az 2 boş sayfa bulunması, Fransa vize başvurunuzdan sonra vize bitiş tarihinden sonra 3 ay geçerliliği bulunması ve pasaportta tahribat olmaması (Yırtılmış, kopmuş ve deforme olmuş olmaması) gerekmektedir.

Fransa Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Fransa Turist vizesi için hazırlanması gereken evraklar vize başvurusunda bulunan kişinin mesleki durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Fransa vize başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi için ziyaret amacınıza göre uygun olan vize türünün seçilerek gerekli evrakların hazırlanması önem teşkil etmektedir. Fransa Turistik vizesi ilgili tüm bilgileri, hazırlamanız gereken evrak listesi ve diğer tüm detaylar için Çilek Vize’nin deneyimli ekibinden bilgi edinebilirsiniz.

  • null
    0 850 888 70 71 – 0 224 532 24 71
  • null
    Merkez/Bursa
    Şube 1: Santender /İspanya
    Şube 1: Kıbrıs/ Gazimağusa